reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křupavé domácí müsli

Máte rádi müsli? Potom určitě vyzkoušejte recept na domácí variantu. Je dokonalé!


  • 4,2

    44×

    4,1 44
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ořechy vsypeme do hrubšího sáčku a paličkou na maso trochu nadrtíme.
Je jen na naší chuti, jaké oříšky použijeme - vlašské, kešu, lískové, makadamové, piniové, pekanové, para ořechy atd. Větší sušené ovoce pokrájíme na menší kousky, rozinky a brusinky necháme celé. Lze použít téměř jakékoli sušené ovoce, jen měkké druhy (švestky, datle apod.) se příliš nehodí.

Do mísy vsypeme ovesné vločky, nadrcené ořechy, rozinky a brusinky.
Přidáme i překrájené sušené ovoce. Nezapomeneme na vrchovatou lžičku mleté skořice. Suchou směs dobře promícháme.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med a špetku soli. Vše spojíme v jednolitou směs, ale nevaříme. Tekutou slazenou směsí zalijeme obsah v míse a opět dobře promícháme.

Směs na domácí müsli rozprostřeme na 2 plechy vyložené pečícím papírem.
Müsli před pečením nijak zvlášť neumačkáváme, necháme jej hezky načechrané. Pečeme zhruba 20 - 25 minut v troubě vyhřáté na 165 °C, v polovině pečení vločky promícháme.

Nelekněte se, upečené domácí müsli bude po vyndání z trouby měkké a sypké, ale po vychladnutí se stane křupavou pochoutkou.

Domácí müsli uchováváme v suché dóze a podáváme kdykoliv je chuť.
Křupavé müsli skvěle doplní bílý jogurt, tvaroh, nejrůznější krémy apod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křupavé domácí müsli

    Celkový počet komentářů: 4
    • koloa
      koloa

      jiopuy

      29.03.2019 19:34:39

    • simona
      simona

      nejen musli z vlocek

      ovesne vlocky, byt je v posledni dobe opet zashazuji do pozadi, protoze je to velky prijem calorii, zejmena cukru, jsou stale dobrym energetickym prijmem. Z ovesnych vlocek si nejen muzete udelat muusli, ale i sami namlit ovesnou mouku. Ja si ji melu v obycejnem mlynku na kavu a pouzivam tuto mouku vsude tam, kde se dava mouka - chleba, moucniky atd. je daleko zdravejsi

      25.11.2018 21:17:12

    • Nikola
      Nikola

      Komentář k receptu Křupavé domácí müsli

      Mňam, díky za recept! Já jsem si začla doma ještě sama mlet vločky, to je taky hrozný rozdíl oproti kupovaným. Mlýnek na obilí jsem sehnala tady https://www.econea.cz/mlynky-n a-obili/?a_box=u3e83gjy
      Vločky z něj se dají jíst na husto i samotný :D

      10.07.2018 21:16:21


    • melounek
      melounek

      Moje první domácí musli a jsou perfektní, kupovat už nikdy žádné nebudu, to se nedá srovnat. Navíc tady můžu měnit ovoce i oříšky přesně podle své chuti. Mockrát děkuji za skvělý a podrobný návod!

      05.03.2016 17:46:04

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Křupavé domácí müsli

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.