25 g | máslo | |
30 g | strouhanka | |
2 ks | žloutek | |
1 lžíce | pažitka | |
500 g | brambory vařené | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
na obalení | ||
vejce | ||
strouhanka | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Brambory očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Brambory slijeme a necháme vychladnout. Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme, přidáme žloutky, máslo a strouhanku a dobře promícháme. Hmotu na krokety trochu osolíme a přidáme pažitku. Poté tvoříme kuličky, které namáčíme v rozšlehaných vejcích a obalujeme ve strouhance Poté domácí krokety na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Křupavé domácí krokety podáváme k libovolným pokrmům. Jsou opravdu skvělé, chutnají jako ty kupované, řekla bych, že ještě lépe.
Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky
Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory, které vám zbyly například z přípravy salátu.
Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem
Bramborová kaše je velmi oblíbenou přílohou. Dnes se bramborovou kaši naučíme připravovat krok za krokem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena