reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Křupavé dalamánky

Křupavé dalamánky

Recept na křupavé dalamánky, lepší než kupované.


  • 4,7

    31×

    4,7 31
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Do části vlažné vody s cukrem dáme rozpustit kvasnice a necháme nakynout.
Mezitím navážíme ostatní suroviny. Do robotu dáme hladkou mouku, pšeničnou chlebovou mouku, žitnou chlebovou mouku, celý kmín, zbytek vlažné vody, ocet, sůl, olej a zaděláme těsto.

Po zpracování a vykynutí těsta vytvarujeme za pomoci hladké mouky 12 kusů dalamánků. Dáme je na velký plech vyložený pečícím papírem, znovu necháme vykynout. Povrch nechávám hladký a nenařezávám.

Po vykynutí potřeme dalamánky rozšlehaným bílkem, posypeme kmínem a solí. Pečeme při 180 °C v horkovzdušné troubě asi 18 minut. Do trouby vkládám kastrůlek s horkou vodou. Po upečení dalamánky nenecháváme na plechu, ale i s pečícím papírem přesuneme na rošt, aby zbytečně netvrdly a neokoraly.

Křupavé dalamánky podáváme jako chutnou přílohu nebo obložíme podle chuti. Z tohoto těsta se dá upéct i dobrý chleba. Doufám, že vás můj recept nezklame a bude chutnat jako nám doma.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křupavé dalamánky

    Celkový počet komentářů: 16
    • Léňa
      Léňa

      SUPER recept

      Děkuji moc za tenhle recept! :) Mám ho v záložkách a pokud peču slané pečivo, tak jen tyhle dalamánky. Nemají chybu!! :)

      20.01.2018 11:50:26

    • Radka Holubová
      Radka Holubová

      Komentář k receptu Křupavé dalamánky

      První pokus nedopadnul dobře, ale na druhý pokus paráda. Úžasně dobré dalamánky. Doporučuji vyzkoušet!!!

      08.12.2017 22:44:25

    • kristinka
      kristinka

      Komentář k receptu Křupavé dalamánky

      Děkuji za super recept,lepší dalamánky jsem ještě nejedla.

      14.04.2017 08:17:31


    • Léňa
      Léňa

      Komentář k receptu Křupavé dalamánky

      NEJLEPŠÍ těsto z těch co jsem zkoušela z netu a že jich bylo!!! :) DĚKUJI a vřele doporučuji!! ;)

      13.04.2017 16:43:06

    • mlsny vena
      mlsny vena

      Komentář k receptu Křupavé dalamánky

      Mozno s zitnou celozrnnou. Velmi dobre

      20.02.2017 18:56:07

    • Anna
      Anna

      Taky peču dalamanky, ale napřed si udělám kvásek z žitné chlebové mouky a vody, který nechávám Cca 3 dny zrat za každodenního přikrmování. Pak smíchám žitnou tmavou mouku a polohrubou psenicnou mouku, přidám sůl, kmín, trosku cukru, vlažnou vodu a droždí a uhnetu ne moc tuhé těsto. Nechám na teplém místě asi tak hodinu až hodinu a půl kynout. Vytvořím dalamanky a nechám ještě asi dvacet minut nakynout pod utěrkou. Pak potřu vodou s rozpuštěnou soli, posypu kminem a dam péct spolu s malým kastrulkem vody do středně vyhřáté trouby. Během pečení ještě asi dvakrát potírat slanou vodou. Pečeme asi hodinu - při poklepu musí zvonit. Nechám chladnout na roštu, aby zespodu nezvhly. Mají křupavou a vláčnou kůrku se a vydrží vláčné i několik dní. ( Pokud ovšem vydrží...) :-). Ze stejného těsta peču i chleba, je také výborný.

      26.10.2016 00:48:23

      • mlsny vena
        mlsny vena

        Re: Dalamanky

        Tak kvasek, nebo drozdi?

        14.07.2017 23:08:35

      • Léňa
        Léňa

        Re: Dalamanky

        Dobrý den Anno, moc děkuji za Váš příspěvek. Já dnes zkoušímg 400 celozrnné mouky a 100g hladké spolu s hrstkou ovesných vloček, lněného, sezamového a dýnového semínka, protože celozrnnou mouku používám častěji a moc nepeču ;) Ale potřít dalamánky vodou se solí a dát pod ně vodu při pečení mi přijde jako skvělý nápad. Tak snad se to povede :) Hezký den Lenka

        08.03.2018 11:25:57

      • Léňa
        Léňa

        Re: Dalamanky

        Dobrý den Anno, moc děkuji za Váš příspěvek. Já dnes zkoušímg 400 celozrnné mouky a 100g hladké spolu s hrstkou ovesných vloček, lněného, sezamového a dýnového semínka, protože celozrnnou mouku používám častěji a moc nepeču ;) Ale potřít dalamánky vodou se solí a dát pod ně vodu při pečení mi přijde jako skvělý nápad. Tak snad se to povede :) Hezký den Lenka

        08.03.2018 11:27:11

    • Tereza
      Tereza

      Komentář k receptu Křupavé dalamánky

      Recept je skvely a dalamanky vyborne. Zkousela jsem hodne receptu,ale tenhle je nejlepsi,takze dekuji :)

      22.03.2016 19:08:52


    Nalezeno receptů: 16
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Křupavé dalamánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.