reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křupavé čočkové koule

Recept na netradiční vegetariánské jídlo. Voní indickou kuchyní.


  • 3,3

    62×

    3,3 62
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čočku propláchneme, odstraníme nečistoty a zalijeme ji vodou. Uvedeme do varu, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 10 minut, až je čočka měkká. Scedíme ji a důkladně propláchneme studenou vodou.

Jarní cibulku a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cuketu oloupeme a nastrouháme.

Polovinu čočky, česnek a jarní cibulky rozmixujeme na kaši a dáme do mísy. Přimícháme zbylou čočku, římský kmín, strouhanku, čedar a cuketu. Dobře promícháme.

Navlhčenýma rukama děláme koule vždy z jedné lžíce hmoty a obalujeme je v kukuřičné mouce.

V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koule v něm usmažíme dozlatova. Na papírovém ubrousku je necháme čočkové koule okapat a podáváme horké.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křupavé čočkové koule

    Celkový počet komentářů: 1

    • otokar
      otokar

      Komentář k receptu Křupavé čočkové koule

      V Indii si na jídlo nesypou tvrdý sýr, to je vymoženost české kuchyně.

      26.04.2014 11:58:08

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Křupavé čočkové koule

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.