reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme je pár minut odstát a poté z nich vymačkáme přebytečnou vodu.

Brambory prolijeme horkým mlékem. Poté přidáme veškeré další suroviny - 1 velké vejce (nejlépe domácí), hladkou mouku, rozemnutou majoránku, prolisované stroužky česneku, kmín a sůl. Těsto na bramboráky dobře promícháme.

Na pánvi rozehřejeme olej, do rozpáleného oleje dáme naběračku těsta a pomocí lžíce či samotné naběračky těsto roztáhneme na cca 1/2 cm vysokou placku. Kdo má rád bramboráky křupavější, udělá ji tenčí. Bramboráky smažíme po obou stranách dozlatova na středním plameni, aby byly dozlatova, ale zároveň ve středu dobře prosmažené, ne syrové.

Osmažené bramboráky klademe na papírovou utěrku, odsajeme tak přebytečný tuk.

Křupavé bramboráky ihned podáváme, ještě teplé a křupavé chutnají nejlépe.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×
K dispozici máme ještě 80 receptů na bramboráky. Inspirujte se!

Zobrazit další recepty

Přidat příspěvek k receptu Křupavé bramboráky