Recept na bramboráky, které mizí bleskurychle z talíře ihned po osmažení. Jsou výborné!
1 lžička | sůl |
1000 g | brambory |
200 ml | mléko |
1 lžička | kmín |
100 g | hladká mouka |
1.5 lžíce | sušená majoránka |
1 ks | vejce L |
podle potřeby | |
---|---|
olej na smažení |
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme je pár minut odstát a poté z nich vymačkáme přebytečnou vodu. Brambory prolijeme horkým mlékem. Poté přidáme veškeré další suroviny - 1 velké vejce (nejlépe domácí), hladkou mouku, rozemnutou majoránku, prolisované stroužky česneku, kmín a sůl. Těsto na bramboráky dobře promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, do rozpáleného oleje dáme naběračku těsta a pomocí lžíce či samotné naběračky těsto roztáhneme na cca 1/2 cm vysokou placku. Kdo má rád bramboráky křupavější, udělá ji tenčí. Bramboráky smažíme po obou stranách dozlatova na středním plameni, aby byly dozlatova, ale zároveň ve středu dobře prosmažené, ne syrové. Osmažené bramboráky klademe na papírovou utěrku, odsajeme tak přebytečný tuk. Křupavé bramboráky ihned podáváme, ještě teplé a křupavé chutnají nejlépe.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena