reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křupavá krůtí stehna se zelím a rajčaty

Jídlo poněkud náročnější na časovou přípravu, za to s výtečnou chutí.


  • 3,2

    60×

    3,1 60
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 794 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Domácí a poctivá: Pistáciová zmrzlina krok za krokem

7. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku

7. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 608 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

6. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Postup přípravy

Krůtí stehna omyjeme, osušíme a rozložíme do pekáče, kůží nahoru. Promícháme sůl s cayenským pepřem a olejem a touto směsí stehna důkladně potřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.

Rajčata ve sklenici rozmačkáme. Zelí očistíme, omyjeme a nasekáme na nudličky. Cibule oloupeme a nahrubo posekáme. Pekáč vyndáme z trouby, obložíme smíchanou zeleninou, ochutíme kmínem, pepřem a solí. Nakonec vše podlijeme vývarem a při stejné teplotě pečeme ještě hodinu.

Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křupavá krůtí stehna se zelím a rajčaty

    Celkový počet komentářů: 2

    • václav chemik
      václav chemik

      Myslivecké biftečky

      750 g jelení, dančí nebo mufloní plec vykostěná, 50 g čerstvých žampiónů, 50 g solamylu, 85 g cibule, 50 ml vody, 75 ml oleje, karí, mletý pepř, sůl. Maso jemně semeleme, přidáme nakrájené žampióny, sůl, pepř, karí, škrob, vodu. Dobře promícháme, uděláme 4 kusy biftečků. Prudce je opečeme na oleji tak, aby se příliš nepropekly . Dorůžova opečené biftečky sypeme drobně nakrájenou cibulí. Podáváme s tatarskou omáčkou a smaženými bramborovými hranolky. Recept je s mé knihy "Žampiónová kuchařka".

      19.09.2006 16:17:47

    • doktor
      doktor

      A co šlachy?

      Neuvádíte jestli krůtí stehna horní,nebo dolní.U dolních je problém šlach.Když jsou stehna vcelku,problém zůstává.Jak ho řešíte?

      05.09.2006 06:55:33


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Křupavá krůtí stehna se zelím a rajčaty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.