reklama
hledat uživatel
       

Krumple na ťapši

Staroslovenský recept na brambory na pekáči pečené s domácí klobáskou. Starý recept byl od mojí tchyně ze Slovenska.


  • 4,9

    15×

    4,9 15
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Podle chuti osolíme a promícháme.

Pekáček (ťapšu) vymažeme sádlem, brambory rovnoměrně rozložíme, mezi brambory dáme uzené klobásky, které bramborami překryjeme. Navrch dáme kousky sádla, podlijeme vodou a pečeme do zčervenání. Před dopečením posypeme krumple na ťapši nadrobno posekaným česnekem.

Podáváme porce brambor s klobáskou a s kyselou okurkou nebo s kyselým zelím.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krumple na ťapši

    Celkový počet komentářů: 6
    • konko
      konko

      A není to snad jedno jestli ťapša,tepša...hlavně to v něčem dát do trouby.
      Pěkný den.

      20.01.2012 12:56:19

    • Nina
      Nina

      Ja som zo Zvolena,ale neviem či sa tak hovorí na plech,ale ak ma niektorá ženská naservíruje,tak je ťapša:-)))

      19.01.2012 21:05:45

    • ander
      ander

      oprava textu

      pekáček sa povie - tepša a tým pádom názov je - Krumple na tepši,ale aj Bandurky na tepši,záleží z ktorej časti východu ( Spiš,Zemplín,Šariš atď. ).

      15.01.2012 10:33:31


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Krumple na ťapši

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.