reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kroupy na žampionech

Recept na kroupy se smetanovo-žampionovou omáčkou a kousky oliv. S ingrediencemi lze improvizovat podle toho, co máme doma.


  • 3,7

    3,6 3
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 817 hodnocení

Videorecept: Chutná zelňačka s klobásou

24. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 536 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Postup přípravy

Do hrnce do studené vody dáme kroupy (asi 2x více vody než krup) a necháme vařit, než změknou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na měsíčky. Olivy nakrájíme na kousky.

Na pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a drobně osolíme, aby cibule pustila šťávu. Když cibule zežloutne, přidáme nakrájené žampiony a necháme společně dusit pod pokličkou, dokud nezměknou.

Následně zalijeme směs smetanou, zamícháme dohromady, po chvíli přidáme nakrájené olivy a znovu zamícháme. Já používám sójovou smetanu, protože nejím mléčné výrobky, ale určitě jde použít i normální smetana.

Po chvíli dušení pod pokličkou přidáme chilli či pepř nebo jiné koření podle chuti, omáčku zamícháme, vypneme sporák a necháme minutu vydechnout pod pokličkou. Mezitím se dovaří kroupy, ze kterých by se měla vyvařit všechna voda a měly by být připravené k servírování.

Kroupy na žampionech podáváme teplé, ale i když jídlo vychladne, je stále dobré. Za chladna lze zamíchat do pokrmu nakrájenou syrovou zeleninu (například ledový salát, okurku, petržel, rajčata) a vytvořit si tak salát s kroupami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kroupy na žampionech

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.