Hustá polévka s uzeným a kuřecím masem, zeleninou a kroupami. Recept je vítaným pokrmem zejména v zimním období.
5 stroužků | česnek |
1 ks | cibule |
0.5 ks | kuře |
0.5 ks | pórek |
250 g | kroupy |
0.5 ks | celer |
1 ks | mrkev (větší) |
400 g | libové uzené maso |
1 ks | brambor |
1 ks | menší petržel |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
5 kuliček | nové koření |
10 kuliček | černý pepř |
podle potřeby | |
čerstvá petrželka |
Kroupy spaříme a propláchneme. Potom je v osolené vodě uvaříme doměkka. Vodu slijeme a kroupy odložíme stranou. Kuře a uzené maso očistíme a omyjeme. Celer, mrkev, petržel a pórek očistíme, cibuli s česnekem oloupeme. Připravené suroviny vložíme do studené vody, přidáme koření, sůl a zakryté vaříme zvolna alespoň 2 hodiny, dokud není maso měkké. Potom vývar přecedíme do jiného hrnce a maso i zeleninu nakrájíme na kousky. Syrový brambor oloupeme a nastrouháme najemno. Vývar přivedeme k varu, vložíme uvařené kroupy, zeleninu a maso. Polévku zahustíme nastrouhaným bramborem, krátce povaříme a podle potřeby dochutíme kořením. Nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať, ale již dále nevaříme. Kroupovou polévku s kuřecím a uzeným masem podáváme s pečivem jako samostatný chod.
Únorové menu: 7 pokrmů, které dokonale zahřejí a zasytí
Únor je jedním z nejmrazivějších měsíců v roce. Žádá si nejen teplé oblečení, ale i zahřátí zevnitř - volbou správných pokrmů. Dopřejte tělu husté polévky, luštěniny, ale i pikantní jídla z jednoho hrnce. Vybrali jsme pro vás 7 receptů, které nezklamou.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena