reklama
hledat uživatel
       

Krokeťáčky

Smažené vaječné krokety podáváme třeba ke špenátu nebo jen s houskou.


  • 3,0

    3 6
  • 45 min

Postup přípravy

Dvě vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na kostky.

V kastrolku rozpustíme na mírném ohni máslo. Přidáme mléko, mouku a sůl. Dobře rozmícháme a dáme z ohně. Necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přimícháme 2 syrová vejce a nakrájená vařená vajíčka. Přidáme trochu vegety, strouhaný sýr a drobně posekanou šunku.

Těsto dáme na vál a pomocí lžičky formujeme malé kroketky, které obalíme
v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Krokeťáčky smažíme dozlatova v rozehřátém tuku ze všech stran.

Krokeťáčky podáváme třeba se špenátem a bramborem nebo jen s houskou a třeba s okurkou. Bez šunky vhodné i po vegetariány.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krokeťáčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.