Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme s hřebíčky dozlatova. Potom vmícháme po lžičce kari koření a sůl, necháme zavonět a přidáme rýži. Restujeme, až zrnka rýže zbělají, poté zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a necháme pomalu dusit. Jakmile začne rýže tvořit komínky, vypneme, necháme dojít rýži pod poklicí a zchladnout.
Omyjeme papriky, odřízneme vršky se stopkou a očistíme od semen. Kdo nerad plní papriky, může si zjednodušit práci tím, že papriky podélně rozřízne a plní jen půlky paprik. Pórek (bílou část) nasekáme na drobné proužky. Jednu papriku a hrst petrželky nasekáme nadrobno.
Mleté maso mix dáme do mísy a postupně vmícháme uvařenou rýži, vejce, pšeničné otruby, ostrý kečup, oregano, majoránku, sladkou mletou papriku, pepř, sůl, nakrájený pórek, nasekanou papriku, petrželku a vše dobře promícháme.
Připravenou směsí naplníme papriky a naskládáme je do pekáče, podlijeme hrnkem vody a necháme hodinu péct v předehřáté troubě.
Krnovské pečené papriky podáváme s chlebem.