reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krnovská rybí polévka

Rybí polévka trochu jinak. Recept na kořeněnou polévku uvařenou z rybích hlav, odřezků a kousků pangasia. Tato polévka chutná i lidem, kteří rybí maso moc nemusí.


  • 4,7

    179×

    4,6 179
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Postup přípravy

Očištěné rybí hlavy zbavené očí a žáber dáme s rybími odřezky a kořením (celý pepř, nové koření, bobkový list) do studeného zeleninového vývaru a přivedeme k varu. Vaříme velmi pomalu (asi 20 minut) napůl zakryté poklicí, dokud se nebude oddělovat maso od kostí. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, česnek na plátky a petrželku nasekáme na jemno. Celer, petržel a mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.

Pangasia omyjeme a osušíme, pokapeme citronem, posypeme kořením na ryby a chilli kořením. Nakrájíme pangasia na kostičky, osmažíme na oleji a dáme stranou. Do výpeku vmícháme cibuli, osmahneme, vmícháme nastrouhanou zeleninu a česnek. Orestujeme, přidáme tavené sýry a opékáme, dokud se sýry nerozpustí. Vmícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme a ihned zalijeme scezeným rybím vývarem. Provaříme a přidáme obrané maso z hlav a odřezků, dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Rybí polévku odstavíme, vmícháme zakysanou smetanu, odebereme trochu horké polévky a promícháme ji se zakysanou smetanou, pak vmícháme do polévky. Nemusíme se bát, že se nám smetana srazí. Krnovskou rybí polévku ozdobíme petrželkou a nakonec vložíme osmažené kostičky z pangasia.

Krnovská rybí polévka je celkem sytá a s pečivem stačí na samostatný chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krnovská rybí polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.