reklama
hledat uživatel
       

Krnovská buchta

Recept na jemnou buchtu z nastrouhané cukety. Moučník je přitom úplně bez vajec.


  • 4,7

    229×

    4,7 229
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Postup přípravy

Oloupanou cuketu nastrouháme nahrubo, případně můžeme místo cukety použít mrkev, jablka, nebo hrušky. Pokud použijeme mrkev tak ji strouháme jemně a vynecháme kakao, protože bychom se připravili o krásně oranžovou barvu moučníku.

K nastrouhané cuketě vmícháme špetku soli, vanilkový cukr, cukr krupice, polohrubou mouku, celozrnnou mouku, holandské kakao, olej, prášek do pečiva a vše řádně promícháme. Zředíme podmáslím, aby se těsto dalo nalít na plech. Záleží, jak šťavnatá je cuketa. Kdo má rád, vmíchá i hrstku sušeného nasekaného ovoce (švestky, brusinky, rozinky). Kokos můžeme nahradit mletými ořechy.

Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný strouhaným kokosem. Těsto můžeme upéct i jako bábovku. Buchtu upečeme v předehřáté troubě.

Upečenou krnovskou buchtu necháme vychladnout a mezitím si připravíme polevu. Tuk rozpustíme a smícháme s olejem, vanilkovým cukrem a cukrem moučka. Buchtu přelijeme polevou, posypeme strouhaným kokosem a necháme v chladu ztuhnout.

Krnovskou buchtu nakrájíme a podáváme jako výborný vláčný moučník k různým příležitostem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krnovská buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.