reklama
hledat uživatel
       

Krnovská buchta

Recept na jemnou buchtu z nastrouhané cukety. Moučník je přitom úplně bez vajec.


  • 4,7

    229×

    4,7 229
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

poleva

těsto



Postup přípravy

Oloupanou cuketu nastrouháme nahrubo, případně můžeme místo cukety použít mrkev, jablka, nebo hrušky. Pokud použijeme mrkev tak ji strouháme jemně a vynecháme kakao, protože bychom se připravili o krásně oranžovou barvu moučníku.

K nastrouhané cuketě vmícháme špetku soli, vanilkový cukr, cukr krupice, polohrubou mouku, celozrnnou mouku, holandské kakao, olej, prášek do pečiva a vše řádně promícháme. Zředíme podmáslím, aby se těsto dalo nalít na plech. Záleží, jak šťavnatá je cuketa. Kdo má rád, vmíchá i hrstku sušeného nasekaného ovoce (švestky, brusinky, rozinky). Kokos můžeme nahradit mletými ořechy.

Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný strouhaným kokosem. Těsto můžeme upéct i jako bábovku. Buchtu upečeme v předehřáté troubě.

Upečenou krnovskou buchtu necháme vychladnout a mezitím si připravíme polevu. Tuk rozpustíme a smícháme s olejem, vanilkovým cukrem a cukrem moučka. Buchtu přelijeme polevou, posypeme strouhaným kokosem a necháme v chladu ztuhnout.

Krnovskou buchtu nakrájíme a podáváme jako výborný vláčný moučník k různým příležitostem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krnovská buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.