reklama
hledat uživatel
       

Krnovská buchta

Recept na jemnou buchtu z nastrouhané cukety. Moučník je přitom úplně bez vajec.


  • 4,7

    229×

    4,7 229
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 572 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 685 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Postup přípravy

Oloupanou cuketu nastrouháme nahrubo, případně můžeme místo cukety použít mrkev, jablka, nebo hrušky. Pokud použijeme mrkev tak ji strouháme jemně a vynecháme kakao, protože bychom se připravili o krásně oranžovou barvu moučníku.

K nastrouhané cuketě vmícháme špetku soli, vanilkový cukr, cukr krupice, polohrubou mouku, celozrnnou mouku, holandské kakao, olej, prášek do pečiva a vše řádně promícháme. Zředíme podmáslím, aby se těsto dalo nalít na plech. Záleží, jak šťavnatá je cuketa. Kdo má rád, vmíchá i hrstku sušeného nasekaného ovoce (švestky, brusinky, rozinky). Kokos můžeme nahradit mletými ořechy.

Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný strouhaným kokosem. Těsto můžeme upéct i jako bábovku. Buchtu upečeme v předehřáté troubě.

Upečenou krnovskou buchtu necháme vychladnout a mezitím si připravíme polevu. Tuk rozpustíme a smícháme s olejem, vanilkovým cukrem a cukrem moučka. Buchtu přelijeme polevou, posypeme strouhaným kokosem a necháme v chladu ztuhnout.

Krnovskou buchtu nakrájíme a podáváme jako výborný vláčný moučník k různým příležitostem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krnovská buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.