Krkovička v kefíru z papiňáku

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 4445x
Velice chutná a pikantní vepřová krkovička,která je díky naložení v kefíru velice křehká a šťavnatá. Omáčka je příjemné navinulé chuti a není ji již třeba nijak dochucovat.
Komentáře receptu 3


Postup přípravy receptu

Silnější plátky masa opláchneme, osušíme, nařízneme na okrajích a naložíme do připravené marinády z výše uvedených surovin. Uložíme v uzavřené nádobě do druhého dne do lednice.

Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do rozehřátého hrnce. Přidáme na hrubší kousky pokrájenou cibuli a vše 5minut restujeme. Poté tuto směs odhrneme k okraji hrnce, vložíme plátky masa ze kterého jsme trochu nožem odškrábli marinádu a necháme maso po obou stranách prudce zatáhnout. Přidáme všechnu marinádu, promícháme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni dusíme 15 minut.

Po ochlazení a vypuštění přebytečného tlaku hrnec otevřeme, maso vyndáme bokem a ponorným mixérem vše dohladka rozmixujeme. Hrnec opět postavíme na oheň, omáčku uvedeme k varu, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou a necháme na mírném plameni za občasného promíchávání 10 minut provařit. Maso vložíme zpět do omáčky, přidáme čerstvé nasekané bylinky, prohřejeme a můžeme podávat.

Ke krkovičce v kefíru se jako příloha hodí rýže, knedlík i těstoviny.

uška autor receptu:

Krkovička v kefíru z papiňáku

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
10 hlasujících
  • Recept Krkovička v kefíru z papiňáku - část použitých surovin + maso v marinádě, nejlépe přes noc uleželé
  • Recept Krkovička v kefíru z papiňáku - 1.osmahneme slaninu a cibuli 2.přidáme maso a necháme zatáhnout 3.přidáme všechnu marinádu 4.pod tlakem dusíme 15minut
  • Recept Krkovička v kefíru z papiňáku - 1.po 15minutách hrnec otevřeme 2.maso vytáhneme 3.omáčku rozmixujeme 4.přilijeme smetanu,provaříme a maso dáme prohřát
  • Recept Krkovička v kefíru z papiňáku - hodí se rýže, nebo knedlík


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krkovička v kefíru z papiňáku

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Krkovička v kefíru z papiňáku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept