reklama
hledat uživatel
       

Krkovička Cubano

Recept na chuťově zajímavou úpravu vepřové krkovičky. Krkovička je marinovaná ve velmi chutné marinádě od šéfkuchaře Roy Choi z hotelu Beverly Hilton v Los Angeles.


  • 2,9

    25×

    2,9 25
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 840 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Koriandrovou nať a čerstvou mátu peprnou omyjeme, osušíme a nasekáme na jemno. Kůru z jednoho bio pomeranče nastrouháme na jemno a šťávu vymačkáme, dále vymačkáme šťávu z jedné limetky. Celý koriandr a celý římský kmín rozdrtíme v hmoždíři a přidáme k citronové šťávě s posekanými bylinkami, smícháme s olivovým olejem a máme hotovou marinádu.

Krkovičku omyjeme, osušíme, vložíme do pekáčku, osolíme vydatně z každé strany, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, zalijeme připravenou marinádou, kterou vmasírujeme do masa. Přikrytou krkovičku odložíme marinovat na 24 hodin do chladničky, během této doby krkovičku v marinádě několikrát otočíme.

V den D krkovičku vybereme z chladničky, odstraníme alobal a na silném plameni zprudka opečeme z každé strany do zlatohněda, dokud se nevytvoří jemná hnědá kůrčička na povrchu. Na závěr přidáme celé stroužky očištěného česneku.

Pekáč přikryjeme alobalem, krkovičku vložíme péct do trouby vyhřáté na 220 °C na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem. Po vložení masa snížíme teplotu trouby na 180 °C a pečeme asi 1 hodinu. Během pečení dvakrát obrátíme a přeléváme marinádou. Nakonec odstraníme alobal a při stejné teplotě pečeme ještě 15 minut, dokud se nevytvoří na povrchu křupavá chutná hnědá kůrčička.

Upečenou krkovičku vybereme na desku, přikryjeme alobalem a necháme asi 20 minut odpočinout, aby se uvnitř masa ustálily všechny šťávy a při krájení nevytekly. Potom nakrájíme krkovičku na tenké asi 2 - 3 mm silné plátky.

Krkovičku Cubano podáváme horkou s bramborovou kaší, kterou přelijeme chutným výpekem a obložíme plátky pomeranče a upečenými celými stroužky česneku. Plátky krkovičky jemně potřeme výpekem. Jde o mimořádně křehkou a šťavnatou krkovičku, která je měkoučká jako máslo a přímo se rozplývá na jazyku. Krkovička má vynikající jemnou osvěžující a kořeněnou chuť použitých citrusů a bylinek z marinády, koření a česneku.

Autor, šéfkuchař Roy Choi, je korejského původu a původně pekl s touto marinádou vepřové plecko, které po upečení pokrájel na tenoučké plátky. Čerstvou francouzskou bagetu rozřezal na polovinu příčně po délce, potom překrojil svisle na 3 části. Plátky masa potřel ještě měkkým máslem a hořčicí a trošku opekl na pánvi.

Na spodní polovinu bagety položil tenké plátky vařené milánské šunky, na šunku tenké plátky eidamského sýra a na sýr na kolečka pokrájené plátky nakládaných okurek, které přikryl tenkými plátky upečeného plecka a překryl vrchní polovinou bagety, kterou stlačil a prohřál v pánvi, znovu stlačil talířem a poté podával. Jde o méně známý způsob, avšak úžasně chutný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krkovička Cubano

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.