reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Krkovice zelináře Kotěry

Krkovice zelináře Kotěry

Jednoduchý hostimský recept na zapečenou krkovici s dušenou kapustou a bramborami. Lahodná krkovice zelináře Kotěry uspokojí každý mlsný jazýček.


  • 4,7

    142×

    4,6 142
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 657 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Hlávku kapusty omyjeme a nakrájíme. Přidáme na kostky nakrájené tři brambory a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou horké vody a za občasného míchání a podlévání necháme dusit, dokud nám kapusta nezkřehne.

Osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a zahustíme jíškou připravenou z nadrobno nasekané cibulky, restované dozlatova a zaprášené hladkou moukou. Vše důkladně promícháme, chvíli podusíme, dochutíme podle potřeby a kapusta je hotová.

Zatímco se nám dusila kapusta, dali jsme si vařit brambory na přílohu a připravili si vepřovou krkovici. Na olejem potřený plech si rozprostřeme plátky krkovice, kterou jsme mírně osolili a okořenili z obou stran. Cibuli nakrájíme na kolečka a anglickou slaninu na hrubší nudličky a vše nasypeme rovnoměrně na plátky masa.

Připravenou krkovici dáme zapéct na cca 45 minut do trouby předem vyhřáté na 180 °C.

Krkovice zelináře Kotěry je připravena k servírování a nezbývá mi, než popřát všem dobrou chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krkovice zelináře Kotěry

    Celkový počet komentářů: 14

    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Krkovice zelináře Kotěry

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.