reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Krkovice zelináře Kotěry

Krkovice zelináře Kotěry

Jednoduchý hostimský recept na zapečenou krkovici s dušenou kapustou a bramborami. Lahodná krkovice zelináře Kotěry uspokojí každý mlsný jazýček.


  • 4,7

    142×

    4,6 142
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha

směs



Postup přípravy

Hlávku kapusty omyjeme a nakrájíme. Přidáme na kostky nakrájené tři brambory a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou horké vody a za občasného míchání a podlévání necháme dusit, dokud nám kapusta nezkřehne.

Osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a zahustíme jíškou připravenou z nadrobno nasekané cibulky, restované dozlatova a zaprášené hladkou moukou. Vše důkladně promícháme, chvíli podusíme, dochutíme podle potřeby a kapusta je hotová.

Zatímco se nám dusila kapusta, dali jsme si vařit brambory na přílohu a připravili si vepřovou krkovici. Na olejem potřený plech si rozprostřeme plátky krkovice, kterou jsme mírně osolili a okořenili z obou stran. Cibuli nakrájíme na kolečka a anglickou slaninu na hrubší nudličky a vše nasypeme rovnoměrně na plátky masa.

Připravenou krkovici dáme zapéct na cca 45 minut do trouby předem vyhřáté na 180 °C.

Krkovice zelináře Kotěry je připravena k servírování a nezbývá mi, než popřát všem dobrou chuť.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krkovice zelináře Kotěry

    Celkový počet komentářů: 14
    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Krkovice zelináře Kotěry

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.