reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krkovice tří chutí

Nad tímto receptem se olizoval i mistr kuchař.


  • 3,5

    96×

    3,4 96
  • 35 min

  • 13×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220°C.

Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Z citronů vymačkáme šťávu.

Hořčici rozšleháme s olejem, mletým kmínem, sójovou omáčkou a dvěma lžícemi citronové šťávy. Směsí maso potřeme a zakryté dáme do trouby.

Asi po 15 minutách pečení obrátíme, přelijeme výpekem a dopečeme doměkka.

Když je maso hotové, šťávu zaprášíme solamylem, zalijeme troškou vody a vymícháme chutný sos, kterým maso na talíři přelijeme.

Ke krkovici tří chutí je vhodnou přílohou rýže.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krkovice tří chutí

    Celkový počet komentářů: 9
    • kuchařinka
      kuchařinka

      výborný :)

      je to výborný, jen jsem dala jen 5lžic oleje a vodou jsem to podlila hned, podusila a pak nechala odkryté dopéct:)

      22.10.2015 13:35:09

    • Sandra
      Sandra

      Komentář k receptu Krkovice tří chutí

      Uvařila jsem to dnes poprvé a výborné, ale dala jsem jen 3 lžíce oleje a asi dám příště o něco méně citronu,ale jinak super!

      17.03.2014 12:51:05

    • Mysulik123
      Mysulik123

      Recept jsem vařila už několikrát, i pro návštěvu a vždycky si to všichni moooooc chválili! :))

      24.02.2013 10:53:26


    • teslova (tecka) petra
      teslova (tecka) petra

      Včera jsem vařila k obědu,akorát jsem to podlila pak vývarem a bylo to moc dobré.Oleje jsem nedávala tolik. Ale příště to maso napřed prudce osmahnu na pánvi a pak teprve do trouby.Ale celkový dojem,moooc dobrý .Manžel odpoledne ještě vylizoval sos s rohlíkem :-)

      15.07.2012 09:06:20

    • Shadow
      Shadow

      Děkuju za recept bylo to výborné! jen jsem to zalila vývarem a ne vodou.. jinak skvělé!

      04.04.2012 17:38:31

    • Mishka
      Mishka

      Maso bylo výborné, jen jsem dala o něco míň oleje a podle komentářů i kmína.... Jako přílohu jsme měli bylinkovou rýži a nemělo to chybu :)) Doporučuji

      06.12.2011 18:58:51

    • Verulinka
      Verulinka

      Masíčko je měkké a šťavnaté a sosík taky moc dobrý. Doporučuji :)

      01.11.2011 21:52:11

    • Jana
      Jana

      TENDLE RECEPT MUSIM UZNAT JAKO VYNIKAJICI...NEJHVODNEJSI PRILOJU TAKY VOLIM BRAMBORY...DODRZELA JSEM VSE A CHUTOVE DOKONALE..I MANZEL SI MLASKAL, KDYZ PRIJEL Z PRACE A TO JE CO RICT...JE TO MLSNEJ JAZYCEK

      09.07.2010 16:16:14

    • Cass
      Cass

      Dnes jsem dělala tohle jídlo k obědu, chuťově dobré, akorát bych ubrala kmínu (podle mě by stačila jedna lžička a ne lžíce, jinak by se to mohlo taky jmenovat "Krkovice na kmíně") a šest lžic oleje je taky trošku moc. Celkově hodnotím dobře, ale žádný zázrak, spíš taková klasika. Jako přílohu bych spíš zvolila brambory na jakýkoliv způsob.

      05.07.2007 18:05:13

    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Krkovice tří chutí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.