reklama
hledat uživatel
       

Krkovice na grilu

Snadný recept na marinované steaky z krkovičky pečené na grilu.


  • 4,4

    13×

    4,3 13
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Méně tukem prorostlé maso z krkovičky očistíme a nakrájíme na plátky vysoké asi 2 cm. Plátky nebudeme naklepávat ani ochucovat. Chuť jim dodá marináda.

Připravíme si marinádu. V misce promícháme rybí omáčku s čerstvě mletým černým pepřem, uzenou červenou mletou paprikou a sušeným koriandrem. Pak do směsi přidáme prolisovaný česnek a 1 lžíci oleje. Připravenou marinádou maso silně potřeme ze všech stran a necháme v chladu marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

Gril rozpálíme, rošt potřeme uzenou slaninou a plátky masa na něm opékáme při střední teplotě z každé strany přibližně 8 minut. Ogrilovanou krkovici přendáme na mísu, poklademe hoblinkami másla, zakryjeme a necháme ještě asi 5 minut před servírováním odpočinout.

Krkovičku na grilu podáváme s čerstvou nebo grilovanou zeleninou a pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krkovice na grilu

    Celkový počet komentářů: 1

    • Josef
      Josef

      malé vylepšení

      jakékoli maso na gril hodně vylepšíte tenderizérem. Ta levnější forma stojí cca 120,-Kč, dostanete ho v domácích potřebách. Tenderizér maso místo naklepání propíchá a marináda do něj rychleji vsákne, maso se propícháním stává mnohem křehčím.

      02.09.2019 07:48:33


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Krkovice na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.