reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krkonošský hubník

Netradiční pokrm s chutí a vůní masa a hub. Najdete v něm pouze houby.


  • 3,1

    485×

    3 485
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 881 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Postup přípravy

Sušené houby povaříme v osolené vodě a scedíme. Cibuli a česnek očistíme, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno.

Housky pokrájíme na kostičky a vložíme do mísky. Housku zalijeme mlékem a necháme ji pořádně nasáknout. Přidáme uvařené a vychladlé houby. Vše smícháme s česnekem a cibulí. Směs důkladně promícháme, zalijeme rozmíchanými vejci a dochutíme solí a pepřem. Jestliže je směs příliš řídká, tak ji podle potřeby zahustíme strouhankou, lépe krupicí. Případně můžeme pro chuť přidat majoránku.

Pekáček si vytřeme sádlem nebo jiným tukem a naplníme ho houbovou směsí. Hubník budeme mít vláčnější, jestliže ještě navrch dáme ještě několik vloček sádla či másla. Takto připravený hubník vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krkonošský hubník

    Celkový počet komentářů: 3
    • Zuzana
      Zuzana

      teplé i studené

      Tento recept doma často děláme, houby používám mražené nebo zavařené ve slaném kořeněném nálevu. Jíme ho teplý i studený. Děti toto jídlo milují.

      17.02.2011 15:23:03

    • Breburda
      Breburda

      Vyzkoušela jsem a bylo to moc dobré :-)

      12.05.2010 08:24:32

    • doktor
      doktor

      Ahoj Tým Vaření.cz. Zabodovali jste.Dnes večer posílám ne variantu Vašeho receptu,ale mou vlastní originalitu.Vyzkoušejte,bude chutnat.Bohužel nikdo neví jestli houby na podzim v tomhle suchu porostou.Ale uvedu přijatelné,za každého počasí,alternativy.

      29.07.2006 18:05:55



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Krkonošský hubník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.