reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krkonošský houbovec Hubník

Recept na tradiční houbovec.


  • 4,6

    83×

    4,5 83
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Sušené houby přes noc namočíme do rendlíku s vodou. Kdybychom na to zapomněli, nic se neděje. Jen je těsně před přípravou vhodíme do kastrůlku a pár minut povaříme. Pokud máme čerstvé houby, pečlivě je očistíme, nakrájíme na kostičky a chvíli podusíme. Česnek a cibuli očistíme a samostatně nasekáme nebo česnek prolisujeme. Rohlíky pokrájíme na kolečka a zalijeme mlékem.

Jakmile je z rohlíků kaše, spolu s houbami, krupicí, prolisovaným česnekem, vejci, cibulí, kořením a solí je vařečkou promícháme v misce. Předehřejeme troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.

V pekáči nebo zapékací misce rozpálíme tuk (horalové používají sádlo), nalijeme na něj houbovou směs a pečeme asi 20 minut.

Před podáváním nakrájíme Krkonošský houbovec Hubník na kostky. Hubník dobře chutná teplý i studený.

Příště můžeme zkusit vynikající obměnu, která vznikne, když do jídla přidáme uzené maso nakrájené na kostky. Pak hubník pečeme asi 30 minut v troubě na 200 °C. Hubník se dá upravit na spousty způsobů a jíst teplý i studený s čímkoliv.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krkonošský houbovec Hubník

    Celkový počet komentářů: 6
    • šušnina
      šušnina

      Krkonošský hubník

      Pocházím z Krkonoš a moji předci též,proto musím souhlasit s panem Josefem, že krkonošáci dodržují tradiční recept bez uzeného,jednak horský kraj býval chudý na úrodu a hub bylo v lese vždy dost a také to bylo před vánoci postní jídlo tudíž bezmasé, protože se drží bezmasý půst po čtyři adventní neděle, abychom se připravili na tu slávu narození Ježíše Krista a hospodyňky na tu přípravu také potřebovaly více času.Můžeme si přidat cokoli co máme rádi až po vánocích, ale už to nebude Krkonšský hubník.Přeji vám všem krásné prožití svátků vánočních, hlavně těm, kteří spravují tyto stránky.Děkuji

      06.12.2014 16:38:01

    • Hraja
      Hraja

      Nám chutnalo

      a dovolila jsem si přidat fotku.

      26.11.2014 11:03:02

    • Josef
      Josef

      Pravý hubník

      Hubník s uzeným masem nebo slaninou to snad dělají krajáci, ale krkonošák dodržuje tradiční recept.

      23.12.2012 08:58:16

    • tristatricettri
      tristatricettri

      Já přidávám na kostičky pokrájenou angl. slaninu a navrch naskládám plátky másla-nešetřím:). Peču v domácí pekárně.

      19.10.2012 17:05:54

    • Station
      Station

      k tomu uzeýmu

      taky jsem zkoušel nakrájet na kostičky plátek uzenýho,dodalo to fajn chuť,doporučuju,pak mě napadlo i přidat mletý maso když jsem dělal větší množství na ale to bylo špatně,nebylo tam vůbec cítit,

      11.04.2012 15:29:20

    • zdenuka
      zdenuka

      vyborne a jednoduche

      22.01.2011 12:07:33

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Krkonošský houbovec Hubník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.