reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Krkonošské kynuté knedlíky

Krkonošské kynuté knedlíky

Výborné teplé sladké jídlo. Co dodat? Zkuste a uvidíte.


  • 4,6

    98×

    4,5 98
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

Kvasnice rozdrobíme do hrnku vlažného mléka, špetku cukru, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít na teplém místě.

V míse smícháme mouku, sůl, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme polotuhé těsto. Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout 30 - 40 minut podle teploty v místnosti. Že je těsto vykynuté poznáme tak, že je lesklé, pružné, uděláme-li do něj důlek prstem, zvolna se bude vyplňovat.

Těsto rozdělíme na stejné díly, které rozválíme na pomoučněném vále na kulaté placičky. Na střed dáme lžíci mražených borůvek a asi půl lžičky cukru, každý knedlík dobře zabalíme a necháme krátce nakynout.

V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, vložíme knedlíky a na mírném ohni vaříme 10 minut. Uvařené krkonošské knedlíky ihned po vyjmutí propícháme špejlí nebo vidličkou, aby mohla vyprchat pára a knedlíky se nesrazily. V menším rendlíku rozehřejeme máslo.

Krkonošské kynuté knedlíky posypeme cukrem a strouhaným perníkem a přelité máslem. Knedlíky také výborně chutnají ozdobené kysanou smetanou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krkonošské kynuté knedlíky

    Celkový počet komentářů: 12
    • Marie
      Marie

      Komentář k receptu Krkonošské kynuté knedlíky

      Co babička zemřela,nemohla jsem dojít na vážně dobré pěry...tyto jsou jak od naší babičky...děkuji za bezva recept!!

      17.07.2017 17:36:46

    • Tereza
      Tereza

      Povedly se! Byly výborné a vypadaly krásně! Dělala jsem je s čerstvými broskvemi.
      Dávka byla na 14 velkých knedlíků.

      07.08.2016 09:51:57

    • Anajka
      Anajka

      Komentář k receptu Krkonošské kynuté knedlíky

      Tyto knedlíky byly opravdu výborné!!! Nejlepší jaké jsem zatím dělala. I manželovi moc chutnali... Velká pochvala autorovi receptu :-)

      07.02.2016 12:51:26


    • pavla (tecka) svitackova
      pavla (tecka) svitackova

      Kynuté knedlíky jsem dělala poprvé a byly výborné a s pomocí domácí pekárny a parního hrnce bezpracné!

      14.04.2012 11:29:04

    • koridor100
      koridor100

      Poprvé a skvěle

      Dělala jsem kynuté těsto úplně poprvé a byli to opravdu skvělé knedlíky... Všem moc chutnaly. Sice se kvásek povedl až na podruhé, ale těsto bylo výtečné... Jenom jsem náplň nedávala přímo do knedlíku, udělala jsem normálně bochánky, uvařila v páře (ne ve vodě), a přelila rozšlehanými jahodami. Mňamka :)) Posypala osmaženou strouhankou s cukrem... Fakt paráda

      23.10.2010 16:40:43

    • Karel
      Karel

      Jsou opravdu výborné, na to, že jsme takový matla patla, tak se povedly.

      28.07.2010 18:42:50

    • Zlatunka
      Zlatunka

      Proč hnusné???

      Není to pravda.Už jsem je dělala víckrát a pokaždé se mi povedly,tak když to neumíte tak nepište hned hnusné.Dokonce ani jedna se mi nezdrcla.Už jsem přišla na to proč se knedlíky zdrcnou.Když jsem dělala s 1kg mouky tak mi těsto překynulo a pak se zdrcnou.Teď to dělám na 2x a pak jsou výborné.Nenechte se odradit jsou opravdu výborné.Dobrou chuť.

      24.07.2010 12:13:50

    • Pidalka
      Pidalka

      Jsou pěkně hnusnééé...ble ble tfůjj

      23.07.2010 20:31:38

    • Pidalka
      Pidalka

      Nekyyneee...

      Nevím proč, vše jsem dělala dle návodu a normálně se mi vždy povedly...ale je fakt, že mi těsto zpracovával přítel..nooo..tak už čekám pár hodin ještě chvíli a jinak dělám nové..

      23.07.2010 16:34:01

    • KayTee
      KayTee

      Tak knedlíčky byly dneska k obědu :-) Náplň byla jahodová a papali jsme je s tvarohem :-) Děkujeme za prima recept!

      30.05.2010 12:45:45


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Krkonošské kynuté knedlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.