reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krevety na sherry a česneku

Bezvadná pochoutka z plodů moře dnes již běžně dostupných každému suchozemci.


  • 3,0

    1 290×

    2,9 1290
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Oloupané krevety důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Necháme je okapat nebo je osušíme plátýnkem. Pak dáme maso do mísy, zakapeme citronovou šťávou a sherry. Takto naložené krevety necháme asi hodinu v ledničce uležet.


Ještě před vyndáním rozehřejeme na pánvi olej - nejlépe olivový. Orestujeme na plátky nakrájený česnek a přidáme okapané krevety. Maso dusíme asi 7 minut. Poté vmícháme najemno nasekanou petrželku a nastrouhanou citronovou kůru. Ještě chvíli podusíme a nakonec opepříme a osolíme podle chuti.


Podáváme nejlépe s pečenými bramborami.



Foto: www.profimedia.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krevety na sherry a česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.