Krevetový salát s čekankou a dresingem z pomeranče a vlašských ořechů

20 min | salát | 4 porce | žádná kuchyně | recept zobrazen: 355x
Zdravý salát z tygřích krevet, kousků pomeranče, čekanky a vlašských ořechů s jogurtovou zálivkou. Rychlý recept na chuťově dokonalý salát.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Omyjeme hlávky čekanky. Ponecháme si z ní jeden list na dekoraci každé porce, zbytek nakrájíme na plátky asi 1 cm široké. Pokapeme citronovou šťávou, abychom předešli zhnědnutí.

Pomeranč oloupeme a odstraníme z něj bílou dřeň. Opatrně rozdělíme na dílky, jeden dílek na každou porci si odložíme na dekoraci, ze zbytku vymačkáme šťávu do sklenice. Na dekoraci každé porce si též ponecháme jednu polovinu ořechu, zbytek nahrubo nakrájíme.

Nakrájené ořechy, pomerančovou šťávu, jogurt a créme fraiche smícháme do dresinku, dochutíme pikantním kořením. Poté vmícháme uvařené a oloupané krevety a nakrájenou čekanku. Nakonec opatrně vmícháme odšťavněné dílky pomeranče.

Krevetový salát podáváme ve skleněných miskách či na středně velkých talířích ozdobených polovinou ořechu, dílkem pomeranče a čekankovým listem.

Zdroj: nordsee.cz Foto: Thinkstock.com

autor receptu:

Krevetový salát s čekankou a dresingem z pomeranče a vlašských ořechů

Počet přidaných receptů: 139

Ingredience

na porce
5
skvělý recept
5 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krevetový salát s čekankou a dresingem z pomeranče a vlašských ořechů

Přidat příspěvek k receptu Krevetový salát s čekankou a dresingem z pomeranče a vlašských ořechů
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept