Krevetový koktejl

15 min | salát | 4 porce | britská kuchyně | recept zobrazen: 861x
Milovníci krevet a salátu tento pokrm jistě znají. Nečekejte žádný cloumák, ale kombinaci čerstvé zeleniny, lehce pikantního koření a krevet.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Ledový salát opláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky. Připravíme si 4 větší sklenice na nožičce. Nejlépe z tlustšího skla. Do skleniček navrstvíme ledový salát, přidat můžeme i rajčátka nebo plátky avokáda. Na zeleninu rozmístíme do každé sklenice alespoň 4 předem uvařené krevety a zakapeme je pořádnou porcí citronové šťávy.

V misce rozmícháme majonézu, kysanou smetanu, kečup, citronovou šťávu tabasco worchesterovou omáčkz a jednu lžičku brandy nebo koňaku. Takto připravenou zálivkou přelijeme krevety ve sklenici a můžeme podávat. Podle chuti můžeme krevetový koktejl dochutit čerstvě mletým pepřem nebo špetkou papriky nebo lehčího chilli.

Zdroj: Shutterstock.com

Petr Král autor receptu:

Krevetový koktejl

Počet přidaných receptů: 556

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
4 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krevetový koktejl

Přidat příspěvek k receptu Krevetový koktejl
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept