Krevetové rizoto

35 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 34162x
Snadný a rychlý recept na rizoto z jasmínové rýže a loupaných krevet po česku.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Jasmínovou rýži důkladně propereme a uvaříme podle návodu na obalu. Krevety necháme rozmrazit, propláchneme vodou a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme, hlavičky jemně usekáme a nať nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme okapané a citronem ochucené krevety, které krátce orestujeme. Vše zjemníme máslem, ochutíme solí, pepřem a šafránem. Směs podlijeme vínem a vaříme tak dlouho, dokud se alkohol neodpaří. Nakonec vmícháme uvařenou jasmínovou rýži a rizoto prohřejeme.

Krevetové rizoto servírujeme posypané sekanou natí cibulky. Krevetové rizoto podáváme jako lehký oběd nebo večeři.

Jarka-P autor receptu:

Krevetové rizoto

Počet přidaných receptů: 1705

Ingredience

na porce
Vaše cena 3999 běžně 5820 Kč sleva 31 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
25 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Krevetové rizoto

Recept se nachází v 68 kuchařkách
smarcelak
Krevety 91 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krevetové rizoto

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Krevetové rizoto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept