reklama
hledat uživatel
       

Krevetové rizoto

Snadný a rychlý recept na rizoto z jasmínové rýže a loupaných krevet po česku.


  • 4,4

    33×

    4,3 33
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jasmínovou rýži důkladně propereme a uvaříme podle návodu na obalu. Krevety necháme rozmrazit, propláchneme vodou a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme, hlavičky jemně usekáme a nať nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme okapané a citronem ochucené krevety, které krátce orestujeme. Vše zjemníme máslem, ochutíme solí, pepřem a šafránem. Směs podlijeme vínem a vaříme tak dlouho, dokud se alkohol neodpaří. Nakonec vmícháme uvařenou jasmínovou rýži a rizoto prohřejeme.

Krevetové rizoto servírujeme posypané sekanou natí cibulky. Krevetové rizoto podáváme jako lehký oběd nebo večeři.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krevetové rizoto

    Celkový počet komentářů: 4
    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Krevetové rizoto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.