reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krevetové knedlíčky won ton

Recept na roztomilé knedlíčky pocházející z čínské kuchyně. Knedlíčky se často podávají v polévce. Někdy se ještě smaží. Ale my je můžeme rodině předložit i jen tak.


  • 3,8

    10×

    3,8 10
  • 30 min

Postup přípravy

Předvařené a oloupané krevety nakrájíme na drobné kousky. Ke krevetám přidáme najemno nakrájenou cibulku i s natí, nasekané bambusové výhonky, rýžové víno, ústřicovou nebo rybí omáčku, sezamový olej a bílek. Vše pečlivě smícháme v míse.

Placičku won ton si položíme na dlaň, ukazováček druhé ruky si namočíme do vody a potřeme s ním okraj placičky tak, aby byl mokrý a začal se lepit. Doprostřed dáme lžičku krevetové náplně a slepíme do hvězdice - vždy rožky ke středu. Nebojte se těsto stisknout, menších prasklin se bát nemusíte, taštičky se nebudou vařit, ale jen napařovat.

Bambusové napařovadlo vyložíme bílým pečícím papírem, narovnáme do něj taštičky a uzavřeme víkem. Do rendlíku, jen o trochu většího než napařovadlo, nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Pak na rendlík nasadíme napařovadlo a krevetové knedlíčky won ton napařujeme 5 minut.

Krevetové knedlíčky won ton podáváme se sójovou omáčkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krevetové knedlíčky won ton

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.