reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Křepelky, které mají pokojovou teplotu, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Dále křepelky potřeme máslem také zvenku i zevnitř.

V kastrolu si rozpustíme oříšek másla, přidáme jemně nasekanou jarní cibulku s natí, jalovec, červené víno a nakládané višně i se šťávou a všechno přivedeme do varu. Pokud se nám to zdá kyselé, přidáme podle chuti třtinový cukr.

Křepelky vložíme do pekáče vymazaného máslem a zalijeme směsí z kastrolu. Pekáč přiklopíme poklicí a pečeme 45 minut při 200 °C (vyzkoušené v horkovzdušné troubě). Pak sundáme poklici, šťávu slijeme a křepelky dopékáme nezakryté asi 10 minut, až mají krásnou zlatohnědou barvu.

Před podáváním šťávu znovu ohřejeme (v kastrolu nebo v mikrovlnné troubě) a křepelky po délce rozpůlíme, aby s nimi strávníci neměli při krájení práci.

Křepelky s višněmi můžeme podávat s brambory nebo jinou přílohou podle vaší chuti.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Křepelky s višněmi