reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Křenový pečený bůček

Recept na pečený marinovaný bůček s chutí křenu. Pokrm podáváme jako teplou chuťovku s nakládanou zeleninou a pečivem.


  • 4,0

    12×

    4 12
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Nízký libový bůček s kůží očistíme a kůži nakrájíme na mřížku. Maso ze všech stran osolíme
a opepříme. Křen oloupeme, nastrouháme najemno a zakapeme citronovou šťávou. Jogurt promícháme s olejem, nastrouhaným křenem, hořčicí, medem a jablečným octem. Maso silně potřeme marinádou a v uzavřené krabici necháme v chladu alespoň 24 hodin marinovat.

Odleželé maso vyjmeme z marinády, očistíme ubrouskem a přendáme do pekáčku. Bůček podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme kůží nahoru ve středně horké troubě doměkka. Během pečení maso podléváme vlastní šťávou.

Upečený bůček s chutí křenu můžeme podávat teplý se šťouchaným bramborem a zelným salátem jako hlavní chod. Výborně chutná i za studena, nakrájený na tenké plátky s pečivem a nakládanou zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křenový pečený bůček

    Celkový počet komentářů: 3
    • Lidy
      Lidy

      Mňamka jak vyšitá

      Opravdu skvělé pro masožravce jako jsem já. Děkuji za novou inspiraci.

      15.02.2013 05:11:50

    • Lidy
      Lidy

      Tak to vypadá naprosto báječně, už šupajdím pro masíčko, Jen křen je v obchodě dost drtinatý a nahořklý, lze použít i nakládaný ?

      08.02.2013 11:15:18

      • Jarka.P.
        Jarka.P.

        Určitě vpohodě použijte i nakládaný ostrý křen a klidně skoro celou malou sleničku , tedy 150 ml... :-)) Taky jsem to již dělala.

        08.02.2013 19:41:36



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Křenový pečený bůček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.