reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křenový pečený bůček

Recept na pečený marinovaný bůček s chutí křenu. Pokrm podáváme jako teplou chuťovku s nakládanou zeleninou a pečivem.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Nízký libový bůček s kůží očistíme a kůži nakrájíme na mřížku. Maso ze všech stran osolíme
a opepříme. Křen oloupeme, nastrouháme najemno a zakapeme citronovou šťávou. Jogurt promícháme s olejem, nastrouhaným křenem, hořčicí, medem a jablečným octem. Maso silně potřeme marinádou a v uzavřené krabici necháme v chladu alespoň 24 hodin marinovat.

Odleželé maso vyjmeme z marinády, očistíme ubrouskem a přendáme do pekáčku. Bůček podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme kůží nahoru ve středně horké troubě doměkka. Během pečení maso podléváme vlastní šťávou.

Upečený bůček s chutí křenu můžeme podávat teplý se šťouchaným bramborem a zelným salátem jako hlavní chod. Výborně chutná i za studena, nakrájený na tenké plátky s pečivem a nakládanou zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křenový pečený bůček

    Celkový počet komentářů: 3
    • Lidy
      Lidy

      Mňamka jak vyšitá

      Opravdu skvělé pro masožravce jako jsem já. Děkuji za novou inspiraci.

      15.02.2013 05:11:50

    • Lidy
      Lidy

      Tak to vypadá naprosto báječně, už šupajdím pro masíčko, Jen křen je v obchodě dost drtinatý a nahořklý, lze použít i nakládaný ?

      08.02.2013 11:15:18

      • Jarka.P.
        Jarka.P.

        Určitě vpohodě použijte i nakládaný ostrý křen a klidně skoro celou malou sleničku , tedy 150 ml... :-)) Taky jsem to již dělala.

        08.02.2013 19:41:36



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Křenový pečený bůček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.