Křenová smetanová omáčka

1 hod | omáčka | česká kuchyně | recept zobrazen: 182201x
Křenová je jedna z tradičních omáček české kuchyně. Houskový knedlík, kousek masa a rychlý oběd je na světě.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Mléko osolíme a dáme vařit. Křen oloupeme a nastrouháme. Pokud máme rádi ostřejší, můžeme křenu přidat.

Ve smetaně rozkvedláme mouku a zavaříme ji do vroucího osoleného mléka. Můžeme dát více mléka a méně smetany. Stále kvedláme na mírném ohni a provaříme. Omáčku můžeme vařit i ve vodní lázni, aby se nepřipálila.

Podle chuti přisladíme a nakonec do ní přimícháme strouhaný křen. Také můžeme přidat najemno nasekané mandle. Ihned odstavíme.

Omáčku podáváme nejen k hovězímu, ale i k vařenému uzenému nebo k vařenému vepřovému masu.

autor receptu:

Křenová smetanová omáčka

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

2,9
slabší recept
1776 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Křenová smetanová omáčka

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Křenová smetanová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept