reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křenová smetanová omáčka

Křenová je jedna z tradičních omáček české kuchyně. Houskový knedlík, kousek masa a rychlý oběd je na světě.


  • 3,0

    1 784×

    2,9 1784
  • 1 hod

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 595 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Postup přípravy

Mléko osolíme a dáme vařit. Křen oloupeme a nastrouháme. Pokud máme rádi ostřejší, můžeme křenu přidat.

Ve smetaně rozkvedláme mouku a zavaříme ji do vroucího osoleného mléka. Můžeme dát více mléka a méně smetany. Stále kvedláme na mírném ohni a provaříme. Omáčku můžeme vařit i ve vodní lázni, aby se nepřipálila.

Podle chuti přisladíme a nakonec do ní přimícháme strouhaný křen. Také můžeme přidat najemno nasekané mandle. Ihned odstavíme.

Omáčku podáváme nejen k hovězímu, ale i k vařenému uzenému nebo k vařenému vepřovému masu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křenová smetanová omáčka

    Celkový počet komentářů: 5
    • Shadow
      Shadow

      uvařila jsem ji i s mandlemi.. A je výborná.. druhý den je potřeba zase trochu zředit mlékem, ale to skoro každá světlá omáčka..

      09.07.2014 08:48:06

    • Dagmar
      Dagmar

      Křenová omáčka

      Zdravím všechny kuchtičky.
      Mám dotaz, možná, že mi poradíte.
      Proč mi někdy křen v omáčce zhořkne?
      Děkuji předem za vaše poznatky
      Dáša

      05.01.2011 15:41:08

      • Pavluš
        Pavluš

        Re: Křenová omáčka

        Křen hořkne varem, přidávám ho do omáčky až těsně před odstavením.

        19.11.2011 08:59:52


    • scipper
      scipper

      tak tohle je opravdu luxusní majda...... doporučuji!!!!

      10.02.2009 13:30:36

    • jitka11
      jitka11

      Toto je omáčka mojí babičky.Dělala k ní kynutý knedlík , ale jako povidlový, ale jen prázdný a uzené maso.Neskutečně dobrá kombinace.

      24.11.2004 15:43:07


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Křenová smetanová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.