reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Mléko osolíme a dáme vařit. Křen oloupeme a nastrouháme. Pokud máme rádi ostřejší, můžeme křenu přidat.

Ve smetaně rozkvedláme mouku a zavaříme ji do vroucího osoleného mléka. Můžeme dát více mléka a méně smetany. Stále kvedláme na mírném ohni a provaříme. Omáčku můžeme vařit i ve vodní lázni, aby se nepřipálila.

Podle chuti přisladíme a nakonec do ní přimícháme strouhaný křen. Také můžeme přidat najemno nasekané mandle. Ihned odstavíme.

Omáčku podáváme nejen k hovězímu, ale i k vařenému uzenému nebo k vařenému vepřovému masu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Křenová smetanová omáčka

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5

Přidat příspěvek k receptu Křenová smetanová omáčka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.