reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křenová omáčka s hovězím masem

Osvědčený recept na domácí křenovou omáčku s masem a knedlíkem.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Rychlejší postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a omyté maso (doporučuji hovězí krk nebo zadní) nakrájíme na plátky.

Cibuli zlehka osmahneme a hovězí maso necháme na zlatavé cibuli zatáhnout. Nesolíme, maso by pustilo šťávu! Přidáme koření podle chuti, zalijeme vodou a necháme pod pokličkou vařit, čím pomaleji, tím lépe. Vývar bude potom silnější. Zlehka vývar osolíme. Když je maso měkké, vyndáme jej na talířek. Podle potřeby jej můžeme dát kousek do druhého hrnce i s vývarem a připravit polévku.

Mezitím si připravíme mixér. Pokud není, nevadí to. Vyndáme ven koření. V obou případech hlavně bobkový list. Připravíme si k ruce křen, máslo, smetanu i mouku. Poté postupujeme podle toho, zda mixujeme, nebo mícháme. Křen můžeme použít čerstvý nebo ve skleničce. Doporučuji prohlédnout složení a vzít ten, který má nejméně dalších přísad.

Pokud mixér máme, do vývaru jen nasypeme křen, nalijeme smetanu a podle potřeby zaprášíme moukou. Vše dohromady rozmixujeme a na zjemnění přidáme trošku másla. Pokud mícháme, tak do vývaru hodíme křen, mouku rozmícháme ve smetaně (bešamel) a za stálého míchání necháme mouku pořádně provařit, přidáme maso a po pár minutách máme hotovo. Podle chuti pak omáčku dosolíme.

Pomalejší, ale trochu chutnější postup:

Omyté maso vložíme v celku do chladné vody, přidáme koření a necháme uvařit.
Když je maso doměkka uvařené, vyndáme jej a nakrájíme na plátky. Na pánvi připravíme zásmažku. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zezlátnout, poprášíme 2 - 3 lžícemi hladké mouky a necháme prosmažit, ale ne moc dlouho, aby nám zásmažka neztmavla.

Přidáme do vývaru, mouku pořádně provaříme, přidáme smetanu, křen, trochu másla a podle chuti dosolíme. Případně můžeme rozmixovat. Když je mouka hezky provařená, přidáme maso a pár minut ještě vaříme.

Křenovou omáčku s hovězím masem podáváme s houskovým knedlíkem, zda domácím či kupovaným záleží na nás.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Křenová omáčka s hovězím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.