reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kremrolky z kynutého těsta plněné jahodovou šlehačkou

Recept na rychlé nadýchané kremrole s úžasnou chutí.


  • 3,4

    10×

    3,4 10
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 576 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 608 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 683 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Svatomartinská vína - připijte si mladým vínem z podzimní sklizně

9. 11. 2019

Postup přípravy

Do vlažného mléka přidáme krupicový cukr a rozdrobené droždí. Vše dobře rozmícháme, ale nenecháme vzejít kvásek. Tekutinu hned nalijeme do mísy s moukou a vanilkovým cukrem. Přidáme vlažné rozpuštěné máslo a žloutky. Rychle vypracujeme těsto.

Na pomoučeném válu z těsta ihned vyválíme plát silný 2 mm, rádýlkem nakrájíme na proužky dlouhé 20 cm, široké 2 cm a spirálovitě je natočíme na kovové trubičky. Kremrolky poklademe na plech pokrytý pečícím papírem poslední otočkou dolů. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C.

Po upečení kremrolky ihned sundáme z trubiček a necháme vychladnout na rovné podložce. Syrové těsto, se kterým zrovna nepracujeme, je potřeba uložit zabalené ve fólii do lednice, aby nekynulo. Kremrolky musí kynout až v troubě.

Jahody nakrájíme na malé kousky, přilijeme k nim obě šlehačky a přidáme ztužovače. Vše našleháme do tuha. Jahodovou šlehačku přisladíme podle chuti.

Ochucenou jahodovou šlehačkou naplníme trubičky (kremrolky) a na závěr je pocukrujeme.

Kremrolky z kynutého těsta plněné jahodovou šlehačkou podáváme jako sladké pohoštění.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kremrolky z kynutého těsta plněné jahodovou šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.