Recept na vynikající kremrole, které připravíte za pár minut.
těsto | |
---|---|
100 g | máslo |
2 ks | žloutek |
7 lžic | mléko |
1 balení | vanilkový cukr |
270 g | hladká mouka |
20 g | čerstvé droždí |
krém | |
2 lžíce | cukr moučka |
250 g | mascarpone |
250 ml | smetana ke šlehání (33%) |
podle potřeby | |
cukr moučka |
Nejprve si do mísy odvážíme mouku a roztopíme máslo jen tak, aby bylo vlažné. Nachystáme si také žloutky a vanilkový cukr, případně vanilkový extrakt. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí se lžičkou cukru, avšak nenecháváme kynout. Rozmíchané droždí ihned přemístíme do mísy s moukou a vanilkovým cukrem. Promícháme, přidáme žloutky, rozpuštěné vlažné máslo a spojíme v hladké těsto. V tuto chvíli si dáme rozehřát troubu na 180 °C. Těsto ihned rozválíme na tenký plát cca 2 mm. Krájíme na pruhy široké 2 cm a dlouhé cca 25 cm. Pruhy těsta namotáváme na kovové trubičky. Vždy překryjeme malou část předchozí otočky tak, aby se po upečení spojily a vytvořily tvar kremrole. Skládáme na plech vyložený pečícím papírem, spojem dolů. Připravené pruhy těsta namotány na kovových trubičkách potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 – 15 minut na 180 °C, až jsou dozlatova. Chvíli po upečení sundáme kovové trubičky. Ruce chráníme chňapkou či utěrkou. Nakonec připravíme krém. V misce nejprve minutu šleháme smetanu ke šlehání, poté přidáme mascarpone s moučkovým cukrem a šleháme jen do té doby, než se hmota sjednotí a začnou se při vytahování šlehacích metel dělat na krému špičky. Tímto lehkým krémem naplníme cukrářským sáčkem kremrole z obou stran. Hotové kremrole ještě posypeme přes sítko moučkovým cukrem a servírujeme ke kávě jako zákusek.
Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem
Recept na vynikající tradiční věnečky s odlehčeným krémem.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena