Krémový špenát

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 25027x
Chutný a snadný oběd nebo večeře z čerstvých špenátových listů.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Špenát umyjeme a osušíme. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme na oleji. Přidáme špenát a krátce podusíme. Špenát podlijeme smetanou, přidáme nakrájený uvařený brambor, sůl, pepř a muškátový oříšek. Vše spolu přivedeme do varu a rozmixujeme na hladkou směs.

Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší plátky a 5 minut povaříme ve vřící vodě. Pak je scedíme a necháme okapat.

Na velké pánvi rozehřejeme olej a brambory na něm opečeme do ruda z obou stran. Na závěr je osolíme. Samostatně připravíme volská oka a podáváme je jako přílohu ke krémovému špenátu a pečeným bramborám.

autor receptu:

Krémový špenát

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémový špenát

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Krémový špenát
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept