reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krémový moučník

Velice jemný moučník se slaďoučkým tvarohovým krémem.


  • 3,4

    3,4 7
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na vál dáme mouku, cukr, kypřicí prášek, nastrouháme Heru, přidáme vejce a žloutky a ručně zaděláme těsto. Těsto dáme asi na 30 minut do lednice.

Těsto vyválíme na pomoučněném vále na výšku asi 3 - 4 cm. Plech s vysokým okrajem vymažeme a vysypeme moukou a do takto připraveného plechu přeneseme těsto. Těsto vypracujeme rukou rovnoměrně po celé ploše plechu až do rohů tak, aby výška těsta byla asi 2 cm.

Na náplň dáme všechny suroviny do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou nebo elektrickým šlehačem na nejnižší stupeň otáček. Náplň nalijeme na těsto a moučník dáme předpéct při teplotě cca 180 °C po dobu 40 - 45 minut.

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky v něm uděláme vlnovku a moučník znovu pečeme asi 10 minut při teplotě 160 °C.

Krémový moučník necháme po upečení vychladnout. Servírujeme nakrájený na kostky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krémový moučník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.