reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krémový medovník

I když je recept delší, opravdu se vyplatí jej udělat. Stojí to zato!


  • 3,2

    169×

    3,1 169
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Příprava těsta:


Margarín, cukr a med zahříváme na vodní lázni, nebo na mírném ohni (lázeň je delší). Nepřestáváme míchat, dokud nejsou suroviny horké a postupně přidáváme vše ostatní - vejce, špetku soli, sodu a prosátou hladkou mouku. Poté sejmeme z ohně a těsto pořádně zpracujeme. Necháme chvíli odležet a rozvalujeme na co nejtenčí pláty (asi 1,5 cm) a každý upečeme v troubě. Plátky by měly být světle zlatavé. Ještě za tepla ořežeme okraje (jsou suché a kazily by chuť celého medovníku). A připravíme si krém. Ořezané okraje budeme potřebovat!



Příprava krému:


Máslo vyšleháme s plechovkou slazeného mléka, kterou si den před uvaříme asi 2 hodiny v hrnci s vodou (plechovka zůstává zavřená), necháme v hrnci přes noc.



Stavíme dort:


Jednotlivé pláty upečeného těsta klademe na sebe, přičemž každý namažeme připraveným krémem. Na závěr vezmeme ořezané okraje a v ruce je pomeleme. Poté je nasypeme na vrchní krémem pomazaný medový plátek.



Na medovníku je výborné právě to, že se nejí ihned po upečení. Potřebuje se minimálně den odležet. Nemusí to být asi chladné místo, stačí, když jej přikryjete utěrkou, aby neokoral.



Pozor: z daného množství těsta upečeme 2 pláty medovníku (2 plechy). Musíme je ale rozválet už na pečícím papíře (podle velikosti plechu), který sesuneme na plech – opatrně. Pokud se těsto lepí, je nutné posypávat hladkou moukou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krémový medovník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.