reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krémové rizoto s kuřecím masem

Krémové rizoto s kuřecím masem je kompromisem mezi italskou a českou verzí rizota.


  • 3,2

    11×

    3,1 11
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Použít můžeme i koření na maso, které máme rádi. Takto připravené maso zakápneme olivovým olejem a necháme v lednici chvíli uležet.

Na pánvi rozpustíme 20 g másla a maso na něm pomalu opékáme.

Zatímco se připravuje maso, oloupeme cibuli a nakrájíme na drobno. V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme cibuli a na mírném ohni ji zpěníme. K cibuli přisypeme rýži a vše důkladně promícháme. Poté zalijeme vínem a chvíli povaříme. Rýži vaříme za neustálého míchání a postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vždy přilijeme jen část vývaru a počkáme, až se vyvaří. Takto rýži pomalu dusíme asi 20 minut.

Do hotové rýže vsypeme kuřecí maso, malou konzervu hrášku, kukuřice a nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se sýr nerozpustí. Podle potřeby rizoto osolíme, opepříme.

Krémové rizoto s kuřecím masem můžeme při podávání posypat strouhaným sýrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krémové rizoto s kuřecím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.