reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krémové rizoto s chřestem

Recept na netradičně připravené a výborné krémové rizoto s chřestem a šunkou.


  • 4,6

    34×

    4,5 34
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 620 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chřest omyjeme, oloupeme, dřevnaté konce odřízneme a stonky šikmo nakrájíme na kousky dlouhé 2 - 3 cm. Šunku nakrájíme na nudličky. Z větvičky rozmarýnu otrháme lístečky a jemně je usekáme.

V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na kterém zvolna opečeme najednou šunku, cibuli a rozmarýn. Jakmile cibulka zesklovatí, vmícháme omytou a okapanou rýži, přidáme lžíci másla a krátce orestujeme.

Potom teplotu zmírníme a za stálého míchání postupně po troškách přidáváme horký vývar. Jakmile rýže vsákne tekutinu, přidáme další malou naběračku vývaru. Vše opakujeme, dokud není rýže měkká. Asi 10 minut před dokončením rýži ochutíme vermutem a vmícháme chřest. Vše opět podlijeme malým množstvím vývaru a za stálého promíchávání pokrm dokončíme. Chřest nesmí být syrový, ale také ne rozvařený. Hotové krémové rizoto s chřestem dochutíme solí a pepřem.

Chřestové rizoto se šunkou rozdělíme na porce, ozdobíme rozmarýnem a podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krémové rizoto s chřestem

    Celkový počet komentářů: 3
    • Svata687
      Svata687

      dobrý a jedoduchý recept

      díky za tento recept, který se velmi hodí v aktuální chřestové sezóně. Chutnalo celé rodině.

      13.05.2012 12:31:50

    • Lukáš "Elf" Provazník
      Lukáš "Elf" Provazník

      S tím bílým vínem souhlasím, jen je potřeba ho dát ještě před rýží a vyvařit alkohol. Dále, jelikož se jedná o "italský" recept, bych rýži neomýval. Zbavíte se tak potřebného škrobu. Také krůtí šunku by vyměnil za nějaký dobrý italský salám, nebo lépe slaninu. Použití rýže typu Carnaroli, nebo Arborio je pak samozřejmostí.

      04.05.2012 12:45:46

    • radovan (tecka) mitas
      radovan (tecka) mitas

      Dobrý recept

      Chutnalo mi.

      Jen jsem provedl menší úpravu spočívající v tom, že místo vermutu jsem použil bílé víno. Vsadil jsem na ověřenou kombinaci bílé víno vývar, která celé rodině náramně chutná.

      29.04.2012 14:33:43



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Krémové rizoto s chřestem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.