Krémové cuketové risotto

35 min | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2051x
Recept na risotto z mladé cukety, které je krémové a velmi chutné.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a taktéž nakrájíme na drobné kousky. Středně velkou mladou cuketu omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na menší kousky. Pokud použijeme čerstvé bylinky, otrháme lístečky a nasekáme nadrobno. Připravíme si zeleninový vývar, ideálně domácí, v horším případě použijeme vodu.

V hrnci rozehřejeme olivový olej se lžící másla a cibulku orestujeme. Přidáme česnek s bylinkami a necháme rozvonět. Vsypeme rýží (nejlépe arborio) a necháme osmahnout do zesklovatění. Zalijeme bílým vínem a necháme vsáknout. V tuto chvíli přisypeme nakrájenou cuketu, osolíme, zalijeme trochou zeleninového vývaru a dusíme za častého míchání. Vždy když se vývar vypaří, přiléváme po troškách další, risotto nesmí nikdy zůstat suché. Nakonec cuketové risotto doplníme najemno nastrouhaným parmazánem, opepříme, podle potřeby dosolíme a zjemníme zbylým máslem.

Krémové cuketové risotto ihned podáváme jako výborný hlavní chod.

Michy autor receptu:

Krémové cuketové risotto

Počet přidaných receptů: 3414

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
8 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémové cuketové risotto

Přidat příspěvek k receptu Krémové cuketové risotto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept