reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a taktéž nakrájíme na drobné kousky. Středně velkou mladou cuketu omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na menší kousky. Pokud použijeme čerstvé bylinky, otrháme lístečky a nasekáme nadrobno. Připravíme si zeleninový vývar, ideálně domácí, v horším případě použijeme vodu.

V hrnci rozehřejeme olivový olej se lžící másla a cibulku orestujeme. Přidáme česnek s bylinkami a necháme rozvonět. Vsypeme rýží (nejlépe arborio) a necháme osmahnout do zesklovatění. Zalijeme bílým vínem a necháme vsáknout. V tuto chvíli přisypeme nakrájenou cuketu, osolíme, zalijeme trochou zeleninového vývaru a dusíme za častého míchání. Vždy když se vývar vypaří, přiléváme po troškách další, risotto nesmí nikdy zůstat suché. Nakonec cuketové risotto doplníme najemno nastrouhaným parmazánem, opepříme, podle potřeby dosolíme a zjemníme zbylým máslem.

Krémové cuketové risotto ihned podáváme jako výborný hlavní chod.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Krémové cuketové risotto

Celkový počet komentářů: 2
  • Vlasta Bulantova
    Vlasta Bulantova

    Krémové cuketové risotto

    Musím potrvrdit jedinečnost chute, rychlá příprava a dostupné ingredience.Kdo ho ještě nezkusil, tak at to rychle napraví.Doporučuji Všem a doporučím mé gurmánské rodině složené ze samých šéfkuchařu.
    S pozdravem Vlasta Bulantová

    22.08.2017 12:10:27

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Krémové cuketové risotto