reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krémová žampionová polévka

Netradiční recept na žampionovou polévku s bramborem, řapíkatým celerem, pepřem a smetanou.


  • 3,6

    3,5 7
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Řapík celeru oloupeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupané brambory nakrájíme na kostky.

Na másle opečeme plátky žampionů, osolíme, přidáme brambory, jeden celý řapík celeru, kuličky pepře, drcený kmín a bobkový list. Vše zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Potom celer, bobkový list a několik plátků žampionů vyjmeme. Řapík celeru nakrájíme na kousky a podle obliby použijeme na zdobení polévky. Měkké žampiony a brambory rozmixujeme v hladký krém, zjemníme smetanou, prohřejeme, ale nevaříme.

Horkou žampionovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme nakrájeným vařeným celerem a kousky žampionů. Krémovou žampionovou polévku ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krémová žampionová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.