reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krémová rybízová bublanina

Recept na šťavnatý moučník s rybízem.


  • 2,8

    497×

    2,8 497
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rybíz obereme, omyjeme a necháme dobře okapat. Rybíz posypeme trochou mouky.

Změklé máslo ušleháme do pěny s krupicovým cukrem (180 g), vanilkovým cukrem a trochou soli. Když se cukr rozpustí, přimícháme 4 vejce. Mouku smícháme s mandlemi a práškem do pečiva a vše přimícháme k našlehané pěně.

Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme plech.

Těsto rozprostřeme na plech a rozdělíme na něj rybíz. Na zalití oddělíme zbylá dvě vejce od žloutků, žloutky a zbylý cukr rozšleháme ve smetaně, z bílků ušleháme sníh, přimícháme ho do smetany a touto směsí rybíz zalijeme.

Teplotu v troubě snížíme na 160 °C a krémovou rybízovou bublaninu pečeme asi 40 minut.

Rybízovou bublaninu necháme vychladnout, nakrájíme a podle chuti podáváme.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krémová rybízová bublanina

    Celkový počet komentářů: 1
    • Lada
      Lada

      Dobrý den, ráda bych si ujasnila jednu drobnost.
      Uprostřed receptu je rozehřát troubu na 180 stupňů, ale nepochopila jsem, jestli to těsto s rybízem mám péct na 180 ( popř. jak dlouho) a pak ho zalít tou smetanou a dopéct na 160 jak je uvedeno na konci receptu nebo tu smetanu nalít na syrové těsto a vše péct dohromady na 160 těch 40 minut.

      02.08.2015 12:57:59

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Krémová rybízová bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.