reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krémová rybízová bublanina

Recept na šťavnatý moučník s rybízem.


  • 2,8

    497×

    2,8 497
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

Rybíz obereme, omyjeme a necháme dobře okapat. Rybíz posypeme trochou mouky.

Změklé máslo ušleháme do pěny s krupicovým cukrem (180 g), vanilkovým cukrem a trochou soli. Když se cukr rozpustí, přimícháme 4 vejce. Mouku smícháme s mandlemi a práškem do pečiva a vše přimícháme k našlehané pěně.

Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme plech.

Těsto rozprostřeme na plech a rozdělíme na něj rybíz. Na zalití oddělíme zbylá dvě vejce od žloutků, žloutky a zbylý cukr rozšleháme ve smetaně, z bílků ušleháme sníh, přimícháme ho do smetany a touto směsí rybíz zalijeme.

Teplotu v troubě snížíme na 160 °C a krémovou rybízovou bublaninu pečeme asi 40 minut.

Rybízovou bublaninu necháme vychladnout, nakrájíme a podle chuti podáváme.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krémová rybízová bublanina

    Celkový počet komentářů: 1

    • Lada
      Lada

      Dobrý den, ráda bych si ujasnila jednu drobnost.
      Uprostřed receptu je rozehřát troubu na 180 stupňů, ale nepochopila jsem, jestli to těsto s rybízem mám péct na 180 ( popř. jak dlouho) a pak ho zalít tou smetanou a dopéct na 160 jak je uvedeno na konci receptu nebo tu smetanu nalít na syrové těsto a vše péct dohromady na 160 těch 40 minut.

      02.08.2015 12:57:59


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Krémová rybízová bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.