reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.

Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.

Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.

Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Krémová rajská omáčka

Celkový počet komentářů: 249
  • Rockerka
    Rockerka

    Super byla vynikajici lepsi jsem nikdy nejedla

    05.12.2017 15:00:14

  • gazz
    gazz

    Komentář k receptu Krémová rajská omáčka

    jak to mam udelat bez tlakace?

    20.08.2017 07:20:52

  • sarkisak
    sarkisak

    Přidala jsem dle receptu mé babičky ještě hřebíček a málinko skořice. Navíc dávám i lžíci až dvě jemného kečupu (chutná nám Hellmanns - je opravdu sladký a moc dobrý).

    12.07.2011 20:03:58

    • Kongoo
      Kongoo

      Re:

      No urcite pridavat kecup.. to je ta nejvetsi hovadina... typicky Cech, ktery do vseho pridava kecup... no fuj...
      Chutna dobre tak, jak je uvedeno v receptu i bez blbe skorice, hrebicku a slavneho kecupu....

      31.08.2011 12:10:19

Nalezeno receptů: 249

Přidat příspěvek k receptu Krémová rajská omáčka