Krémová rajská omáčka

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 825178x
Rajská omáčka je u nás to nejoblíbenější jídlo. Ochutnáváme ji kdekoliv, od kohokoliv, ale zatím vždy vítězí tato, od babičky.
Komentáře receptu 248
Uvařil jsem to (Recept vařilo 177 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.

Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.

Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.

Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.

konvalinka autor receptu:

Krémová rajská omáčka

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

4,2
skvělý recept
2769 hlasujících
  • Recept Krémová rajská omáčka - Z domácího protlaku dělaná omáčka
  • Recept Krémová rajská omáčka - rajska s dusenou hovezi klizkou a houskovym knedlikem
  • Recept Krémová rajská omáčka - Krémová rajská omáčka
  • Recept Krémová rajská omáčka - Krémová rajská omáčka
  • Recept Krémová rajská omáčka - Výborné! My máme raději s rýží a s karbanátky.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová rajská omáčka

Celkový počet komentářů: 248
  • Komentář k receptu Krémová rajská omáčka gazz 20.08.2017 07:20:52

    jak to mam udelat bez tlakace?

  • sarkisak 12.07.2011 20:03:58

    Přidala jsem dle receptu mé babičky ještě hřebíček a málinko skořice. Navíc dávám i lžíci až dvě jemného kečupu (chutná nám Hellmanns - je opravdu sladký a moc dobrý).

    • Re: Kongoo 31.08.2011 12:10:19

      No urcite pridavat kecup.. to je ta nejvetsi hovadina... typicky Cech, ktery do vseho pridava kecup... no fuj...
      Chutna dobre tak, jak je uvedeno v receptu i bez blbe skorice, hrebicku a slavneho kecupu....

      • Já spíš než Čecha v tobě vidím čecháčka - máš jiný názor než já, no fúúúúj! Nebo ti chutná něco jiného? Hrůza:
        Jdi se vycpat.

      • Re: Re: Thomas Slezan 01.11.2011 22:59:40

        Plně souhlasím s váma se všema kteří nechápete prznění české kuchyně masoxem,kečupem a jinými pachutěmi.To jše prostě hnus,Babicův styl.Nevznikne z toho potom jídlo ale s prominutím sračka chutnající po masoxu nebo po kečupu,atd...Já když jím rajskou tak chci jíst rajskou a ne nějakou umělou paomáčku.Je mi z toho špatně,jak češi przní svojí kuchyni a ještě se s tím chlubí.Styďte se.Příště až budete chtít vařit rajskou s masoxem a kečupem tak si jí kupte v prášku a nemachrujte tady že vaříte český jídlo...

        • Tak to netvrď!Jednou jsem spěchala tak jsem koupil rajskou v prášku! Fúúúj !!! Už nikdy více! Skončilo to v záchodě!
          To raději s tím Masoxem (i když nechápu,proč ho tam dávají!)!
          Ale i ty protlaky se zhoršily!
          Ale to už nevím,co s tím!Abych jí vařil z čerstvých rajčat,na to OPRAVDU nemám čas!(i když je to PARÁDA!)

          • Re: Re jana 29.11.2013 13:15:33

            kup rajsou štávu a vyzkoušej

            • Re: Re: Re zuzana 28.04.2014 15:58:03

              Řeknu to asi takhle,masox je idelani varianta pro nas co nemame penize na to aby jsme delali postive vyvary...masox je levný,chutný,rychlý a ideální,ja osobně vyvary nepouzívám jen do polévek a to vyjímecne,masox a kecup je do rajske nejůlepsí...

              • Re: Re: Re: Re Teriik 08.01.2015 16:56:46

                A co místo masoxu k tomu masu v papinaku přidat kořenovou ueleninu, cibuli a kousek kedlubny, bobkový list a nové koření. Společně s masem se vam udělá výborný vývar do omáčky. Není nic jednoduššího, než jednou za cas udelat velký hrnec vývaru a naporcovat si ho do mrazaku právě na dělání omáček.

Nalezeno receptů: 248
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Krémová rajská omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept