Krémová pórková polévka se smetanou

35 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 16778x
Chuťově skvělá pórková polévka. Recept je nenáročný na přípravu.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Do hrnce vlijeme vodu a přidáme kostku bujónu. Dále vložíme nakrájený pórek a 2 menší brambory nakrájené na malé kostky. Vše povaříme do změknutí a nezapomeneme přidat sůl, pepř a špetku vegety.

Z mouky a másla si uděláme jíšku, kterou za stálého míchání přidáme do polévky. Pórkovou polévku odstavíme z plamene a tyčovým mixérem rozmělníme. Vznikne nám krásně zelená polévka. Teď už jen vlijeme smetanu, zamícháme a můžeme podávat.

Pokud chceme, aby krémová pórková polévka se smetanou vypadala při servírování slavnostněji, můžeme nakrájet malý kousek pórku na kostičky a poházet jimi hladinu polévky.

helenrose autor receptu:

Krémová pórková polévka se smetanou

Počet přidaných receptů: 14

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
16 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová pórková polévka se smetanou

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Krémová pórková polévka se smetanou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept