reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

příloha

Postup přípravy

Chřest omyjeme a odkrojíme 2 cm odspoda. Zelený chřest není třeba loupat. Zbytek nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka i s částí natě. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky.

Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a cibulku osmahneme. Poté přidáme chřest, brambory a asi 2 minuty restujeme. Zeleninu zalijeme studeným zeleninovým vývarem a dáme vařit. Polévku vaříme do změknutí brambor - cca 15 minut.

Chřestovou polévku osolíme, opepříme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Do rozmixované polévky ze zeleného chřestu vmícháme vlažnou smetanu a okyselíme citronovou šťávou. Krátce prohřejeme. a podle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem.

Krémovou polévku ze zeleného chřestu podáváme horkou, skvěle chutná s rozpečenou bagetkou posypanou sýrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Krémová polévka ze zeleného chřestu

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.