reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krémová polévka ze zeleného chřestu

Recept na výbornou polévku ze zeleného chřestu. Skvěle chutná s rozpečenou bagetkou sypanou sýrem.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Chřest omyjeme a odkrojíme 2 cm odspoda. Zelený chřest není třeba loupat. Zbytek nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka i s částí natě. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky.

Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a cibulku osmahneme. Poté přidáme chřest, brambory a asi 2 minuty restujeme. Zeleninu zalijeme studeným zeleninovým vývarem a dáme vařit. Polévku vaříme do změknutí brambor - cca 15 minut.

Chřestovou polévku osolíme, opepříme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Do rozmixované polévky ze zeleného chřestu vmícháme vlažnou smetanu a okyselíme citronovou šťávou. Krátce prohřejeme. a podle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem.

Krémovou polévku ze zeleného chřestu podáváme horkou, skvěle chutná s rozpečenou bagetkou posypanou sýrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krémová polévka ze zeleného chřestu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.