reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krémová polévka z dýně Hokkaido

K podzimu patří tahle polévka, oblíbená nejen u dětí. Nádherná barva a krémová konzistence potěší oko, lahodná chuť zase chuťové pohárky a vysoký obsah betakarotenu náš organismus, kterému brzy bude chybět sluníčko.


  • 4,6

    463×

    4,5 463
  • 20 min

  • 65×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni Hokkaido, klidně i se slupkou, brzy změkne. Chvíli lehce restujeme, mícháme. Podlijeme horkou vodou, osolíme podle chuti, raději méně. Dusíme doměkka, což trvá cca 10 -15 minut.

Rozmixujeme nebo propasírujeme, ale lze i rozšlehat metličkou. Chceme-li, pro zjemnění přimícháme 2 - 3 lžíce smetany ke šlehání a podle chuti dosolíme. Pro dospělé můžeme krémovou polévku z dýně Hokkaido okořenit maličkou špetkou bílého pepře.

Polévku z dýně Hokkaido podáváme s krutonky (kostičky z rohlíku osmažené na tuku dozlatova).

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

Celkový počet komentářů: 50
Nalezeno receptů: 50
|< << 12345 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.