Krémová polévka z dýně Hokkaido

20 min | polévka | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 665837x
K podzimu patří tahle polévka, oblíbená nejen u dětí. Nádherná barva a krémová konzistence potěší oko, lahodná chuť zase chuťové pohárky a vysoký obsah betakarotenu náš organismus, kterému brzy bude chybět sluníčko.
Komentáře receptu 45
Uvařil jsem to (Recept vařilo 59 lidí)


Postup přípravy receptu

Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni Hokkaido, klidně i se slupkou, brzy změkne. Chvíli lehce restujeme, mícháme. Podlijeme horkou vodou, osolíme podle chuti, raději méně. Dusíme doměkka, což trvá cca 10 -15 minut.

Rozmixujeme nebo propasírujeme, ale lze i rozšlehat metličkou. Chceme-li, pro zjemnění přimícháme 2 - 3 lžíce smetany ke šlehání a podle chuti dosolíme. Pro dospělé můžeme krémovou polévku z dýně Hokkaido okořenit maličkou špetkou bílého pepře.

Polévku z dýně Hokkaido podáváme s krutonky (kostičky z rohlíku osmažené na tuku dozlatova).

autor receptu:

Krémová polévka z dýně Hokkaido

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

4,5
skvělý recept
421 hlasujících
  • Recept Krémová polévka z dýně Hokkaido - Krémová polévka z dýně Hokkaido


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

Celkový počet komentářů: 45
Nalezeno receptů: 45
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept