reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Krémová polévka z dýně Hokkaido

Krémová polévka z dýně Hokkaido

K podzimu patří tahle polévka, oblíbená nejen u dětí. Nádherná barva a krémová konzistence potěší oko, lahodná chuť zase chuťové pohárky a vysoký obsah betakarotenu náš organismus, kterému brzy bude chybět sluníčko.


  • 4,5

    561×

    4,5 561
  • 20 min

  • 67×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni Hokkaido, klidně i se slupkou, brzy změkne. Chvíli lehce restujeme, mícháme. Podlijeme horkou vodou, osolíme podle chuti, raději méně. Dusíme doměkka, což trvá cca 10 -15 minut.

Rozmixujeme nebo propasírujeme, ale lze i rozšlehat metličkou. Chceme-li, pro zjemnění přimícháme 2 - 3 lžíce smetany ke šlehání a podle chuti dosolíme. Pro dospělé můžeme krémovou polévku z dýně Hokkaido okořenit maličkou špetkou bílého pepře.

Polévku z dýně Hokkaido podáváme s krutonky (kostičky z rohlíku osmažené na tuku dozlatova).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

    Celkový počet komentářů: 54
    • Jitka
      Jitka

      Je to senzačnía a když to necháte husté, je to jako vynikající kaše. MŃamka.

      16.08.2019 13:40:54

    • Ladislav Hájek
      Ladislav Hájek

      Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

      taky děláme,je výborná

      12.12.2018 18:26:11

    • tamee
      tamee

      Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

      ja do toho pridavam kousek zazvoru a i kdyz ho nesnasim, v tomto je super

      08.10.2018 20:14:03


    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

      Vynikajici! A souhlasim,ze bez smetany mi chutna lip,zato jsem pridala dva strouzky cesneku. Dekuji za recept!

      03.10.2018 20:29:57

    • Robin
      Robin

      Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

      Výborná polévka, ale osobně přidávám místo vody zeleninový (ale dá se i jiný) vývar.. Samozřejmně ideálně domácí..

      21.11.2017 11:02:57

    • babfia
      babfia

      Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

      Chutné, mě asi víc vyhovuje bez smetany.. Díky za tip vařit i se slupkou!

      14.10.2017 14:23:31

    • siamka
      siamka

      Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

      Vynikajici �

      28.09.2017 12:47:57

    • Iveta
      Iveta

      Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

      Polévka výborná používám i zakysanku. Nechá se polévka zamrazit případně i syrová dýně?

      15.09.2017 15:16:27

    • alena
      alena

      Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

      výborná,a s tím česnekem a muškátem nemá chybu.....

      13.08.2017 12:21:56


    Nalezeno receptů: 54
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.