Krémová polévka z brokolice

45 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 32704x
Vyzkoušejte recept na krémovou polévku s plnou chutí brokolice. Pokrm výborně chutná se sýrovými toasty a můžete ho podávat jako lehkou večeři.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 19 lidí)


Postup přípravy receptu

Pro úspěch tohoto receptu je nutné dodržet celý technologický postup přípravy.

Oloupanou cibuli usekáme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Celou brokolici omyjeme a dřevnaté konečky odřízneme a dále již nepoužíváme. Nyní od košťálu odkrojíme růžičky, jemně je usekáme a odložíme stranou. Košťál brokolice oloupeme a usekáme nahrubo.

V kastrolu na rozpuštěném másle zpěníme usekanou cibuli. Pak přidáme kousky brambor a vše krátce orestujeme, osolíme a opepříme. Teplotu snížíme na minimum a přímo na tuto směs položíme alobal. Kastrol zakryjeme pokličkou a brambory s cibulí asi 5 minut podusíme. Po této době alobal odstraníme a k vydušeným bramborám s cibulkou vmícháme usekaný košťál. Nyní vše zalijeme vývarem a vaříme zakryté asi 15 minut. Jakmile jsou brambory a košťál měkkém vložíme do polévky malé růžičky brokolice, které povaříme již nezakryté pouze 2 - 3 minuty. Pokud byste v této fázi polévku zakryli, ztratila by barvu i chuť.

Polévku odstavíme z tepla, přilijeme smetanu, vše rozmixujeme a podle chuti dosolíme a opepříme. Podle hustoty můžeme polévku zředit smetanou, mlékem nebo vývarem.

Brokolicovou polévku se smetanou, bez zahuštění moukou, podáváme se sýrovými toasty.

Jarka-P autor receptu:

Krémová polévka z brokolice

Počet přidaných receptů: 1731

Ingredience

na porcí
4,7
skvělý recept
63 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová polévka z brokolice

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Krémová polévka z brokolice
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept