Vyzkoušejte recept na polévku z batátů a květáku na indický způsob. Krásně voňavá po koření a zároveň sytá.
3 stroužky | česnek |
1 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
300 g | květák |
0.5 lžičky | kurkuma |
500 g | batáty |
0.5 lžičky | čerstvý zázvor |
1 l | zeleninový vývar |
0.5 lžičky | mleté hořčičné semínko |
1 lžička | garam masala |
podle potřeby | |
---|---|
2 lžíce | olej |
podle chuti | |
sůl | |
0.5 lžičky | kari koření |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
čerstvý koriandr |
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Očistěný květák rozebereme na růžice. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a očištěný čerstvý zázvor nastrouháme. Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem a zázvorem. Pak přidáme koření (kari koření, kurkumu, mleté hořčičné semínko, garam masala), vše velmi krátce osmahneme, ihned zalijeme vývarem a přidáme bataty a květák.
Polévku zvolna vaříme asi 10 - 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Následně několik kousků brambor a květáku vyjmeme a zbývající kousky v polévce rozmixujeme dohladka. Krémovou polévku z batátů s květákem zjemníme lžící másla a podle chuti osolíme a opepříme. Na talíře rozdělíme kousky brambor a květáku, přelijeme polévkou, ozdobíme čerstvým koriandrem a ihned podáváme.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Levné recepty z brokolice aneb jak nasytit celou rodinu za pár korun
Už vám dochází nápady, jak nasytit celou rodinu, aby hlavní chod nezruinoval rodinný rozpočet? Sáhněte častěji po brokolici, při vaření se s ní dá jen při troše fantazie opravdu kouzlit. Bonusem navíc jsou její výživové hodnoty a minimum kalorií.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena