Krémová květáková polévka

25 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2646x
Recept na polévku z květáku, která v těchto zimních dnech výborně zahřeje.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Šalotku oloupeme a nakrájíme na hrubo. Menší květák omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a necháme okapat. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

V hrnci rozehřejeme máslo a nejprve osmahneme cibuli. Poté přidáme brambory, květák a orestujeme. Osolíme, zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, koření Horalka a vaříme doměkka. Vše je měkké za cca 15 minut.

Květákovou polévku sejmeme z plotny, vyjmeme bobkový list a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladké konzistence. Přidáme smetanu, prohřejeme a podle potřeby dochutíme.

Krémovou květákovou polévku podáváme horkou, můžeme přikusovat bílou opečenou bagetku apod.

Michy autor receptu:

Krémová květáková polévka

Počet přidaných receptů: 3479

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová květáková polévka

Přidat příspěvek k receptu Krémová květáková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept