Snadný recept na přípravu polévky z kukuřice s bramborem.
1 stroužek | česnek |
1 ks | cibule |
40 g | celer |
40 g | mrkev |
1 ks | bobkový list |
1200-1500 ml | zeleninový vývar |
1 ks | brambory |
1 konzerva | kukuřice ve slaném nálevu |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
zakysaná smetana | |
mletý černý pepř | |
nakládaná chilli paprička v oleji |
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Oloupanoý brambor nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky. Velkou konzervu kukuřici slijeme z nálevu a necháme okapat. Na oleji orestujeme cibulku dorůžova, přidáme zeleninu a česnek a vše ještě asi 5 minut zvolna opečeme. Poté tento základ zalijeme vývarem, přidáme brambor, bobkový list a okapanou kukuřici a zvolna vaříme doměkka. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a ponorným mixerem rozmělníme dohladka. Pokud chceme mít polévku velmi hladkou, propasírujeme ji přes síto. Krémovou kukuřičkou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme zakysanou smetanou a podle chuti nakládanou chilli papričkou v olivovém oleji a ihned podáváme.
Videorecept: Krémová polévka z pečených rajčat podle Anny
Recept na polévku z pečených rajčat je v podstatě vhodný po celý rok. V létě můžete spotřebovat přebytky rajčat ze zahrádky a v zimě použijte rajčata z obchodu. Ta sice nejsou pořádně k jídlu, ale této polévce poslouží úplně stejně jako ta ze zahrádky.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena