reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krémová hrášková polévka s krutony

Jedná se o velmi rychlou a velmi chutnou polévku, kterou zvládne doma opravdu každý.


  • 5,0

    5 1
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Nakrájíme si cibuli na libovolné tvary a spolu s kouskem másla vhodíme do hrnce, kde ji necháme zesklovatět. V tu chvíli tam vrháme asi 80 % balení hrášku a na větší kousky nakrájené brambory (sloužící pouze pro zahuštění, je možné je bez problémů vynechat). Minutu nebo dvě necháme hrášek a brambory pracovat na másle a cibulce, načež přesně v ten moment, kdy by se nám cibulka začala pálit, tak zalijeme cca litrem vody (vývaru). V případě, že nemáte vývar, dochucujeme bujonem, solí a pepřem.

Ve chvíli, kdy nám brambory hezky změknou, vezmeme si náš věrný ruční mixér a odstavenou směs hezky promixujeme. Záleží na vás, zda-li máte radši hrubší, nebo jemnější krémík. Po tomto kroku opět vrátíme nad plamen, přidáme do polévky odložených 20 % hrášku a kelímek (nebo méně) smetany, necháme projít varem a za tepla podáváme.

Velmi rád tento recept doplňuji na oleji osmaženými krutonky z domácího pečiva, které opravdu krásně přidají barvu a dokonale v puse křupnou. Dobrou chuť!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krémová hrášková polévka s krutony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.